Afbeelding
Foto: Capella Cumerana

Koorvespers in de Stevenskerk

Algemeen

NIJMEGEN - Op zaterdagmiddag 3 december wordt om 16.00 uur weer een Engelse koorvespers (Choral Evensong) gezongen in de Stevenskerk door Capella Cumerana o.l.v. Jetty Podt. Voor deze vesperdienst is iedereen van harte uitgenodigd. De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. De vespers duren ongeveer 45 minuten.

Op het muzikale programma staat o.a. muziek van: Thomas Tallis (1505-1585); Stanley Vann (1910-2010); Andrew Carter (1939) en Josef Rheinberger (1839-1901).

In deze vespers klinkt psalm 80, die vanouds verbonden is met de Advent, de periode voorafgaand aan het kerstfeest. Droevig zingt de psalm over een wijngaard die er geplunderd en verwoest bij ligt. Uit het Evangelie lezen wij een passage waarin een boom wordt omgehakt. Wat moest bloeien en vrucht dragen is bij de wortel afgesneden. De boodschap van Advent is dat uit de omgehakte boom een nieuwe twijg ontspruit, dat uit het hopeloze, het mislukte en het onvruchtbare een nieuw begin ontstaat. Een Vespers van hoop en verwachting. Van komend nieuw leven.