Slavernijverleden: onze moderne erfzonde?

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Slavernijverleden. Onze moderne erfzonde? | Lezing en gesprek met cultuurhistoricus Coen van Galen en theoloog Erik Borgman op maandag 28 november van 20.00 - 21.30 uur in LUX, Nijmegen.

Kun je schuld dragen voor gebeurtenissen die zich ver vóór je geboorte hebben voltrokken? En kun je verantwoordelijkheid nemen voor de context waarin je wordt geboren? Steeds meer overheidsinstanties en organisaties nemen verantwoordelijkheid voor de rol die hun voorgangers hebben gespeeld in bijvoorbeeld het slavernijverleden. 

Ook in de Bijbel speelt erfelijke schuld en verantwoordelijkheid een grote rol, in de vorm van de erfzonde. Welke parallellen zijn er tussen de Bijbelse erfzonde en de problemen die vroegere generaties doorgeven aan de onze huidige maatschappij? Kom en luister naar historicus Coen van Galen en theoloog Erik Borgman en leer of het concept van de erfzonde ons kan helpen om met het slavernijverleden om te gaan.

Deelname

Deelname kost 7,50 euro. Medewerkers van de RU en het Radboudumc en Alumni Benefits Card-houders betalen vijf euro. Studenten en scholieren en Radboud Reflects-abonnees gratis