Mawteni Foundation houdt muzikale avond in de Lindenberg

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Zaterdag 3 december houdt de Mawteni Foundation een muzikale avond in De Lindenberg getiteld ‘De Wereld is Klein’. De stichting doet dit als onderdeel van het Doe-het-zelf programma. Er zijn optredens van onder andere Javid met de Iraanse fluit, Lamin met de kora (een snaarinstrument uit West-Afrika), Chanelsy met de conga (een Cubaanse trommel) en operazangeres Mijke.

Mawteni Foundation is in 2018 opgericht, met als doel om (voormalige) vluchtelingen een thuis te bieden in Nijmegen en de verschillende culturen van Nijmegen met elkaar in verbinding te brengen. Hiertoe worden diverse culturele en maatschappelijke activiteiten georganiseerd met de nadruk op muziek en dans omdat deze beiden verbinden, zonder dat daar woorden voor nodig zijn. 

Mawteni Foundation werd in maart 2022 uitgeroepen tot tweede beste organisatie van Nederland bij de Verdraagzaamheid-Award. Een award die wordt uitgereikt om de interculturele verdraagzaamheid in Nederland te stimuleren. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Doe-het-zelf, waarmee de Lindenberg haar deuren opent voor creatieve ideeën. 

De Wereld is Klein, zaterdag 3 december om 19.30 uur in de Lindenberg Nijmegen. Kaarten zijn verkrijgbaar via  www.delindenberg.com