Impressie.
Impressie. Foto:

Informatiemarkt over nieuwe stadsbuurt NDW21

Algemeen

NIJMEGEN - Portaal, SSH&, Talis, Woonwaarts, de gemeente Nijmegen en De Meeuw/Nezzt houden zaterdag 28 januari een informatiemarkt over de nieuwe stadsbuurt NDW21 (Nieuwe Dukenburgseweg 21). De markt is voor omwonenden, ondernemers en andere geïnteresseerden.

De informatiemarkt is zaterdag 28 januari van 11.00 tot 14.00 uur op het hoofdkantoor van woningcorporatie Talis (Boekweitweg 6 in Nijmegen).

Programma

Op de informatiemarkt kunnen bezoekers:

De ontwerpen van alle zeven woongebouwen en de tekening van de plattegronden bekijken; zien hoe de woningen worden gemaakt; informatie krijgen over de verhuur van de woningen; informatie krijgen over de inrichting van het openbaar gebied; informatie krijgen over de uitgifte van de vrije kavels en ateliers.

Daarnaast gaan medewerkers van de corporaties, de gemeente en De Meeuw/Nezzt (ontwikkelaar van de woningen) graag met bezoekers in gesprek.

Start verhuur

Volgens de huidige planning worden de eerste woningen opgeleverd in mei en de laatste in oktober. De verhuur van de eerste huurwoningen start kort na de informatiemarkt, via www.entree.nu. Dit gebeurt via loting. Vervolgens moeten kandidaten een motivatieformulier invullen en volgt er een intakegesprek. De woningen worden per gebouw verhuurd.

Woningen van SSH& worden aangeboden via de website van SSH& (www.sshn.nl), ook via loting. Een deel van deze woningen wordt verloot onder vrienden, die zich gezamenlijk kunnen aanmelden met een motivatie. De verhuur van de SSH&-woningen start volgens de huidige planning voor de zomer, zodat huurders voor aanvang van het nieuwe studiejaar kunnen intrekken.

Over NDW21

NDW21 is de nieuwe stadsbuurt in Nijmegen waar je kunt wonen, ondernemen en ontmoeten. De gemeente Nijmegen en de vier woningcorporaties werken intensief samen om hier ongeveer 500 duurzame, flexibele woningen te bouwen, die na 20 jaar een nieuwe bestemming krijgen. Daarnaast heeft NDW21 tien tot vijftien kavels beschikbaar voor mensen die zelf een flexibele woning willen bouwen. En, er is plek voor werkruimten, ateliers en lichte horeca.

Meer informatie

Meer informatie over NDW21 is te vinden op de website www.ndw21.nl