Afbeelding
Foto:

Burgemeester Marcouch in gesprek met studenten ROC Nijmegen

Algemeen

NIJMEGEN - Ahmed Marcouch, de burgemeester van Arnhem, gaat vrijdag 27 januari in gesprek met studenten van ROC Nijmegen.  Het gesprek gaat over artikel 1 van de Grondwet: gelijke behandeling en discriminatieverbod. ’s Avonds zal Marcouch in het stadhuis van Nijmegen de jaarlijkse Burgemeester Daleslezing houden over dit onderwerp.

De studenten van afdeling mobiliteit en logistiek hebben zich de afgelopen weken verdiept in de betekenis van artikel 1. Ook hebben ze stilgestaan bij wat artikel 1 voor henzelf betekent. Vrijdagmiddag delen ze hun ideeën hierover met Ahmed Marcouch en hem hier ook vragen over stellen. Na afloop van de bijeenkomst maken de studenten vlogs over wat er allemaal besproken is, en deze met hun achterban delen via sociale media.

Burgemeester Dales Lezing 

De Dales Lezing wordt elk jaar gehouden door een bekende Nederlander. Het is dé kans voor die BN’er om te delen wat artikel 1 van de grondwet voor diegene betekent. Je kunt zelf ook aanwezig zijn bij de Burgemeester Dales Lezing. Het is een gratis toegankelijk evenement. Iedereen is vanaf 20.00 uur welkom op het stadhuis van Nijmegen. De lezing start om 20.30 uur. Als je er zeker van wil zijn dat je een plaats hebt, is het slim om op tijd aanwezig te zijn. De avond eindigt rond 22.00 uur. Meer info vind je op https://daleslezing.nl/.