Activiteiten in kader van Poëzieweek in de Paraplufabrieken

Algemeen

NIJMEGEN - In de Paraplufabrieken in Nijmegen start de Poëzieweek op vrijdag 27 januari met de presentatie van de nieuwe bundel van Jasper Serraris, getiteld ‘Meer hout op het vuur’. Ewald Engelen, publicist voor o.a. de Groene Amsterdammer, neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Serraris en Engelen worden geïnterviewd door transitie antropoloog Razia Jaggoe. Het programma vindt plaats in het decor van beeldend kunstenaar Remco W. Visser en wordt afgesloten met muziek.

Het Poëziecentrum Nederland en Proces-Verbaal organiseren zaterdag 28 januari samen het Open Podium EXTRA. Tientallen schrijvers van alle leeftijden komen die zaterdagavond bijeen in de Paraplufabrieken. Het publiek wordt getrakteerd op poëzie in alle vormen, van improvisatie tot traditioneel, theater en absurdisme. 

Tijdens het Open Podium EXTRA dragen tientallen dichters voor uit eigen werk. Uitgeverij Proces-Verbaal zorgt voor een handvol jonge en recalcitrante schrijvers. Zij worden afgewisseld door een tiental dichters van het Poëziecentrum Nederland. Ook de Bredase Voordracht Vereniging Eigenbelang en de stadsdichter zijn aanwezig bij deze afwisselende avond.

Ook aanwezig op het Open Podium EXTRA zijn deelnemers van de Vredesvuur dichtwedstrijd. Het winnende gedicht is op muziek gezet door Jan Jaap Nuiver, dirigent van het Vrije Koor. Dit 60 personen tellende koor zal dit ten gehore brengen op zondag 29 januari in de Stevenskerk en op 5 februari in de Grote Kerk in Elst. Deze concerten worden uitgevoerd onder de naam Vredesvuur en zijn gratis toegankelijk.

Beide avonden in de Paraplufabrieken zijn vrij toegankelijk voor het publiek vanaf 20.00 uur.