Ien, de podcast #93 – Nijmegen legt voetbalvelden aan óp daken van bedrijfspanden

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN – De gemeente Nijmegen gaat in het Winkelsteeg-gebied sportvelden aanleggen op de daken van bedrijfspanden. Op die manier blijft er meer ruimte over voor woningbouw. Dat zegt Rob Jaspers in aflevering 93 van Ien, de podcast. 

Nijmegen wil de komende jaren 10.000 woningen en 10.000 nieuwe banen realiseren binnen de huidige stadsgrenzen. Winkelsteeg speelt een belangrijke rol om deze ambities waar te maken. Het aanleggen van sportvelden óp bedrijfspanden geeft de gemeente extra mogelijkheden om dat binnen de grenzen van de gemeente waar te maken. “Helemaal nieuw is dat idee niet”, weet Jaspers. “In Utrecht gebeurde het ook al.” Daar kreeg een vestiging van Ikea akkoord voor de aanleg van een nieuwe parkeergarage op de plek waar ooit voetbalvelden lagen. “Daar wordt nu gevoetbald óp het dak van de parkeergarage.” 

Onlangs werd bekend dat de verkoop van bouwkavels door de gemeente fors tegenviel. Van de geplande verkoop van 1550 kavels zijn in 2022 slechts 229 verkopen gerealiseerd. Met name corporaties kochten de kavels aan, particuliere projectontwikkelaars twijfelden. “Dat heeft enorme tekorten opgeleverd”, aldus Jaspers. 

Op 15 maart zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en de Waterschappen. Rob Jaspers en Raymond Janssen gaan in deze aflevering van Ien, de podcast ook in op de verkiezingsprogramma’s van de verschillende partijen en duiken in de wereld van de Waterschappen. 

In de rubriek Terugbladeren gaat het over het Romeinse Masker. Het kunstwerk van Andreas Hetfeld wordt mogelijk verplaatst maar er klinken alom geluiden om het masker toch op zijn huidige plek te laten staan. 

Ien, de podcast is te beluisteren via www.iendepodcast.nl