De Nijmeegse Charlotte van Kleef.
De Nijmeegse Charlotte van Kleef.

Nijmeegse basketballster in Bekerfinale

Algemeen

NIJMEGEN - Het is de Nijmeegse Charlotte van Kleef gelukt om met haar team TopKip Lions uit Landsmeer de finale van de Nationale Beker te behalen. Na winst in de kwartfinale op haar oude club Lekdetec uit Bemmel en een overwinning tegen Triple Threat uit Haarlem in de halve finale, wacht nu Den Helder in de finale.

De 26-jarige Van Kleef behoort al enkele jaren tot de top van het Nederlandse basketbal. En dat laat de international dit seizoen in de eredivisie ook wekelijks zien. Met bijna 17 punten gemiddeld per wedstrijd en 7 rebounds, staat ze in de top 5 van beste speelsters en is ze van grote waarde voor haar team TopKip Lions.

Voor TopKip Lions is een finaleplaats niet nieuw. De ploeg stond in de afgelopen 20 jaar al acht keer in de bekerfinale, 6 keer werd de beker ook daadwerkelijk gewonnen. Van Kleef zelf stond ooit eerder één keer in de bekerfinale. In 2012 maakte zij als 15-jarige onderdeel uit van het team van Lekdetec uit Bemmel dat de beker toen won. Van Kleef maakte toen geen minuten, maar dat zal op 25 maart anders zijn, als zij met haar team in het Indoorcentrum in Landsmeer tegen Den Helder SUNS zal strijden om de beker.

Afbeelding