Nijmegen verwelkomt 16e Shelter City Gast

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Nijmegen verwelkomde 20 maart haar zestiende Shelter City gast: Mamikon. Mamikon is een LHBTQI+ rechten activist uit Armenië. Hij focust zich op het ondersteunen van de LHBTQI+ gemeenschap en pleit voor verandering van het huidige beleid in Armenië. 

Gedurende drie maanden is Mamikon te gast in Nijmegen. Hij wil zijn netwerk uitbreiden met relevante organisaties, bewustzijn creëren voor de LHBTQI+ rechten in Armenië en trainingen volgen. Daarnaast wil hij tot rust komen om zijn werk vol energie te kunnen voortzetten na zijn terugkomst. Zijn doel is om zijn vaardigheden als mensenrechten verdediger te verbeteren. 

Mamikon heeft in 2007 Pink Armenia opgericht. Dit is een maatschappelijke organisatie die de behoeften van de LHBTQI+ gemeenschap in Armenië ondersteunt en draagvalk creëert. Via deze organisatie vecht Mamikon voor de rechten van de LHBTQI+ gemeenschap in Armenië. Daarnaast is Mamikon betrokken bij werkgroepen die problemen omtrent de omgang met HIV en AIDS in zijn land willen oplossen, zoals het gebrek aan toegang tot adequate medische zorg. 

Shelter City is een wereldwijde beweging met 21 Shelter Cities in verschillende landen. Bureau Wijland is verantwoordelijk voor de lokale invulling en uitvoering van Shelter City Nijmegen (SCN). De ondersteuning van het programma hier bestaat uit een samenwerkingsverband tussen de Radboud Universiteit, Amnesty Nijmegen, Gemeente Nijmegen, SSH&, Radboud In’to Languages en Driestroom. Daarnaast kan Shelter City Nijmegen rekenen op de steun van verschillende Nijmeegse netwerken en vrijwilligers. 

Het is mogelijk om voor 25 euro ‘Vriend van Shelter City Nijmegen’ te worden. Meer info: https://www.bureauwijland.nl/index.php/shelter-city/vriend-van-shelter-city-nijmegen/