De Pukkeltocht is dit jaar ook onderdeel van de Fiets tegen kanker uitdaging.
De Pukkeltocht is dit jaar ook onderdeel van de Fiets tegen kanker uitdaging. Foto: Chris Burgemeester

Uitdagende beklimmingen tijdens Pukkeltocht

Algemeen

BEMMEL – Als je van uitdagende beklimmingen houdt is de Pukkeltocht van TWC ’t Verzetje uit Bemmel echt iets voor jou. De fietstocht heeft plaats op zondag 11 juni. Je kunt je die dag uitleven op afwisselende en compleet uitgepijlde routes van 90 en 120 kilometer lang. Ze voeren je door het Rijk van Nijmegen.

Inschrijving via www.pukkeltocht.nl. Wacht niet te lang, want er is een limiet van vijfhonderd deelnemers. Er zijn pauzeplekken in Milsbeek en Groesbeek. En voor wie meedoet aan de lange afstand, is er ook nog een rustpunt bij Sint Walrick bij de Hatertse Vennen.

Op het programma klimmen zoals de Oude Holleweg, Ubbergse Holleweg en de Zeven Heuvelenweg. Maar de Pukkeltocht gaat ook over de Waaldijk door de Ooijpolder en langs vennen. Onderweg worden foto’s gemaakt die je gratis krijgt aangeboden.

De tocht begint en eindigt bij het clubhuis van ’t Verzetje aan de Sportlaan 1b in Bemmel. Daar is volop parkeergelegenheid en er zijn kleedruimtes, douches en toiletten. Start tussen 08.30 en 11.00 uur.

De Pukkeltocht staat ook op de Fietssport kalender, als onderdeel van de ‘Fiets tegen kanker uitdaging’. KWF en Fietssport zetten zich samen in om mensen op de fiets in actie te laten komen tegen kanker.  Meer hierover op fietssport.nl

Afbeelding