Aqua-Novio’94 hofleverancier van nieuwe Gelderse Kampioenen

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - De afgelopen twee weekenden (13, 14 en 20, 21 mei) verzamelden de top van zwemmers uit de regio Oost zich in het Sportfondsenbad Nijmegen-West. Daar werden de Gelderse Kampioenschappen lange baan zwemmen gehouden.

Voor veel zwemmers eindigt het seizoen na deze Gelderse Kampioenschappen. Voor andere zwemmers is het dé laatste kans om zich te plaatsen voor het (N(J)K of het NK Sprint. Zo heeft elke zwemmer zijn/haar eigen belangen of uitgangspunten gedurende deze twee weekenden.

Met maar liefst 39 zwemmers en 25 estafetteteams was Aqua-Novio’94 deze vier wedstrijddagen actief. Er werden maar liefst 167 nieuwe persoonlijke records gezwommen. Door velen werd er op het juiste moment gepiekt. De grootste verbetering aan Nijmeegse kant werd gezwommen door Mink Hugen. Hij ging op de 50m rugslag van 41.51 naar een tijd van 33.39. Een verbetering van 155%.

De Nijmeegse zwemmers wisten, middels deze goede uitslagen, beslag te leggen op de eerste plaats van het medailleklassement. Met maar liefst 54 gouden, 53 zilveren en 41 bronzen medailles torenden ze ver boven de andere zwemverenigingen uit. DWK wist 102 medailles te verzamelen en De Ward 24 stuks. Ze eindigden daarmee respectievelijk op een tweede en derde plaats in het medailleklassement.

“Aqua-Novio’94 organiseerde samen met de KNZB Regio Oost deze kampioenschappen. Gezamenlijk zorgden ze ervoor dat de vier wedstrijddagen vlekkeloos verliepen. Dit was niet gelukt zonder de inzet van de vele zwemouders in de rol als vrijwilligers namens de organiserende zwemvereniging.”