HORNBACH Nijmegen.
HORNBACH Nijmegen. Foto: Dura Vermeer

Inrichten HORNBACH Nijmegen van start

Algemeen

NIJMEGEN - Het inrichten en bevoorraden van de nieuwe vestiging HORNBACH Nijmegen kan beginnen. Een reusachtig project voor de grootste bouwmarkt van Nederland met een assortiment van meer dan 120.000 artikelen. Als alles volgens planning blijft verlopen, opent de bouwmarkt nog deze zomer.

Afgelopen najaar werd in Nijmegen begonnen met de bouw van de 18e HORNBACH-vestiging in Nederland. Nog geen jaar later staat het nieuwe pand te glimmen aan het Keizer Augustusplein aan de noordkant van de stad. 

“Het begint nu écht te lijken op het klus-Walhalla voor de doe-het-zelvers en bouwprofessionals uit de regio Nijmegen en omstreken”, zegt de trotse vestigingsmanager Niels van Essen. “We hebben enorm uitgekeken naar dit moment. Met ons hele team kunnen we naar binnen om alle stellingen, balies en het kassameubilair op hun plek te gaan zetten en de vestiging te gaan vullen met ons enorme assortiment. En alles klaar te maken om zo snel mogelijk de deuren te kunnen openen.”

Megaproject

HORNBACH Nijmegen heeft een gigantische vloeroppervlakte van 20.000 m2 en een Drive In van 4.500 m2. “Met zo’n oppervlakte kun je je voorstellen dat het plaatsen van het interieur wel wat tijd vraagt van het hele team. En zodra dat interieur staat, moeten alle artikelen nog de schappen in. Een megaproject. Dat wordt hard werken met elkaar. Eindelijk!”, zegt Niels er direct enthousiast achteraan. 

De medewerkers van Nijmegen hebben lang op dit moment gewacht. Volgens Niels staat iedereen te trappelen om in de nieuwe vestiging aan het werk te gaan. Veel medewerkers zijn al maandenlang ingewerkt bij andere vestigingen en nemen rugzakken vol kennis en ervaring mee. “Nu gaan we eindelijk in Nijmegen aan de slag en de vestiging inrichten met elkaar. Dat helpt enorm om als team goed op elkaar ingespeeld te raken en iedereen klaar te stomen voor de officiële opening.”