Baliemedewerker in het Vrijheidsmuseum aan het werk.
Baliemedewerker in het Vrijheidsmuseum aan het werk. Foto:

Vrijheidsmuseum en Infocentrum WO2 Nijmegen zoeken ‘vrijwilligers voor de Vrijheid’

Algemeen

NIJMEGEN - Het Vrijheidsmuseum en Infocentrum WO2 Nijmegen zijn op zoek naar versterking van het vrijwilligersbestand. 

“Wat betekent vrijheid? Wat is de waarde van onze democratie? Hoe verdedigen we mensenrechten? Om goed vorm te geven aan een betere toekomst moeten we kritisch kijken naar de actualiteit, met de geschiedenis in het achterhoofd”, aldus het Vrijheidsmuseum en Infocentrum WO2 Nijmegen. 

“Het is onze missie om verhalen van de Tweede Wereldoorlog onder de aandacht te brengen, zodat ze niet worden vergeten en we er van kunnen leren.”

“Dit kunnen we echter niet alleen. Achter onze organisatie gaat een enorme groep mensen schuil, die zich in verschillende domeinen inzet voor onze missie. Of dat nu gaat door mensen te verwelkomen, koffie te schenken of souvenirs te verkopen, al deze werkzaamheden dragen bij aan het geheel. Dus kun jij je vinden in de bovenstaande missie en lijkt het je wat om in een betrokken, professionele organisatie hieraan bij te dragen? Kijk dan vooral bij onze vacatures, want dan zijn we hard naar je op zoek!”

Je kunt solliciteren door te mailen naar Karen van Gelder, dat kan via hr@vrijheidsmuseum.nl. Kijk op www.vrijheidsmuseum.nl  en www.infocentrumwo2.nl voor meer informatie over het vrijwilligerswerk.

Meer informatie

Vrijheidsmuseum, Wylerbaan 4 in Groesbeek 

Infocentrum WO2 Nijmegen, Ridderstraat 27 in Nijmegen

Voor meer informatie: tel. 024-3974404 of stuur een email naar welkom@vrijheidsmuseum.nl of welkom@infocentrumwo2.nl.

Bezoekers van het café in het Vrijheidsmuseum.