De HaringParty is terug!
De HaringParty is terug! Foto: Broer van den Boom fotografie

Herstart van de Nijmeegse HaringParty

Algemeen

NIJMEGEN - De Nijmeegse HaringParty krijgt op dinsdag 13 juni een herstart dankzij het initiatief van nieuwe organisatoren en drankensponsor Peeman Dranken. De 23e HaringParty, waar Nijmeegse ondernemers zakendoen en bieden op het eerste vaatje Nieuwe Haring om bij te dragen aan een goed doel.

Door de coronacrisis en het terugtrekken van twee initiatiefnemers en een sponsor kwam er in 2019 een einde aan de jaarlijkse HaringParty. Hét jaarlijkse evenement waar het allereerste vaatje Nieuwe Haring werd geveild. 

De opbrengst werd jaarlijks gedoneerd aan een goed doel: NEC Maatschappelijk. Als je alle jaren bij elkaar optelt dan hebben Nijmeegse ondernemers in totaal 550.000 euro gedoneerd aan 35 goede doelen in de regio Nijmegen. Om deze traditie niet verloren te laten gaan, is een nieuwe groep organisatoren opgestaan. Naast initiatiefnemer van het eerste uur Frans Hendriks zijn Jan Maters, Stijn Gerrits en Johan Weijers het team komen versterken. 

Dinsdag 13 juni kunnen ondernemers van 17.30 tot 20.00 uur genieten van de HaringParty in de Schepenhal van het Stadhuis in Nijmegen.

In de periode van 2003 tot 2019 hebben 17 ondernemers de HaringMaatje onderscheiding ontvangen. Dit is een eerbetoon aan ondernemers die zich uitzonderlijk hebben ingespannen voor de HaringParty en de goede doelen die daarbij horen.