Thema-avond palliatieve zorg

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Marikenhuis verzorgt woensdag 27 september samen met het Netwerk Palliatieve Zorg Gelderland Zuid een thema-avond over palliatieve zorg. Belangstellenden zijn welkom van 19.30 tot 21.30 uur.

“Voor de meeste mensen die het bericht van hun arts ontvangen dat zij niet meer beter worden maar wel nog palliatief behandeld kunnen worden, betekent deze boodschap een grote schok. Zij ervaren het als een doodvonnis, omdat palliatieve zorg dát voor hen betekent. Maar er valt meer over te zeggen. Palliatieve zorg is namelijk niet hetzelfde als terminale zorg. Met palliatieve zorg kun je nog lang leven: kanker als chronisch ziekte. Je kunt niet meer genezen van je kanker, maar wat kun je nog wel (blijven doen)? Wat wil je zelf verder met je eigen leven, met dit veranderde perspectief? Wat is hierbij de waarde van palliatieve zorg in dit ‘tussenland’: de tussenfase van een ongeneeslijke ziekte?”, aldus de organisatie

Deze avond is bedoeld voor mensen die zelf kanker hebben en hun partners, kinderen, vrienden/vriendinnen. Er wordt uitgebreid toegelicht wat palliatieve zorg voor jou en jouw naasten kan betekenen. Dan kun je ook alle vragen kwijt die je bezig houden over het verloop van de palliatieve fase en de mogelijkheden om de zorg te ondersteunen, zowel lichamelijk als mentaal en psychisch.

De thema-avond wordt gehouden in het Marikenhuis, Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen. Inloop vanaf 19.00 uur. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan via de website van het Marikenhuis: www.marikenhuis.nl.