Thema-avond over huidkanker: feiten en fabels

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - In het Marikenhuis aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen heeft dinsdag 17 mei van 19.30 tot 21.30 uur een themabijeenkomst plaats rond het onderwerp huidkanker: feiten en fabels. 

Sprekers zijn Satish Lubeek (dermatoloog oncologie) en Jolanda Zonnenberg-van de Weerd (verpleegkundig aandachtsvelder dermato-oncologie). Daarnaast vertelt een ervaringsdeskundige over haar ziekteproces en wat het Marikenhuis en een lotgenotengroep voor haar hebben betekend. Vrij entree.

Een interactieve bijeenkomst over (nieuwe) inzichten en behandelopties bij huidkanker. Vragen die bij mensen, geconfronteerd met huidkanker, of naasten veelal leven, zijn onder andere: welke vormen van huidkanker, diagnostiek en behandelingen: huidige inzichten?; redelijk ‘onschuldige huidkanker’ of kwaadaardige moedervlek? Hoe kan de communicatie over huidkanker verbeterd worden? Wat kan er bij de huisarts en wanneer naar de specialist? Hoe is huidkanker te voorkomen? Er is gelegenheid tot het stellen van vragen, discussie en reacties.

Meer info en aanmeldingwww.marikenhuis.nl.