Thema-avond over longkanker en stoppen met roken

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - In het Marikenhuis aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen is dinsdag 31 mei een bijeenkomst rond het thema: ‘Longkanker en stoppen met roken: waar rook is, is vuur’. Een interactieve bijeenkomst van 19.30 tot 21.30 uur over (nieuwe) inzichten en behandelopties bij longkanker en stoppen met roken. Vrij entree.

Inleiders zijn Michiel Spanbroek (longarts oncologie CWZ) en Tiny Rooijendijk (longverpleegkundige ZZG zorggroep en stoppen met roken coach). Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: Wat is de huidige stand van zaken en zijn er nieuwe inzichten rond diagnostiek- en behandelopties? Welke rol spelen risicofactoren als roken, asbest, andere kankerverwekkers en COPD? Welke invloed heeft de ziekte op mijn conditie, zowel lichamelijk als psychosociaal? Welke keuzes zijn er te maken? Hoe kan ik mijn naaste(n), of mijn omgeving op een goede manier benaderen om te stoppen met roken?

De bijeenkomst is voor iedereen die geraakt is door longkanker, zowel (ex-)patiënten als hun naasten, als ook voor (mee) rokers. De avond is gratis toegankelijk. Graag aanmelden via www.marikenhuis.nl.