Warm en droog jeu de boules in de hal van de Valkatties.
Warm en droog jeu de boules in de hal van de Valkatties. Foto:

Overdekt jeu de boulen bij de Valkatties

Algemeen

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen heeft buiten verschillende jeu de boulesbanen aangelegd waar jong en oud het spel kunnen uitoefenen. Of daarvan gebruik wordt gemaakt, is mede afhankelijk van het weer. 

De Valkatties, de oudste jeu de boulesvereniging in Nijmegen, is de enige club in de regio Nijmegen die de mogelijkheid biedt om het hele jaar te spelen omdat er naast buitenbanen ook een grote hal met binnenbanen op het terrein aanwezig is. “Daardoor kunnen mensen het hele jaar doorspelen en elkaar blijven ontmoeten. Onder álle weersomstandigheden.”

Binnenbanen

De grote hal heeft maar liefst negen binnenbanen en een kantine. “Een prima mogelijkheid om samen met anderen gezellig en sportief bezig te blijven. Gedurende twee middagen en twee avonden per week wordt er gespeeld, zowel recreatief als in toernooiverband. Weer of geen weer.” 

De Valkatties is gevestigd in de Goffert achter het zwembad en viert dit jaar feestelijk haar 45-jarig bestaan. Om kennis de maken met het spel, haar leden en met de sfeer biedt de club aan geïnteresseerden de mogelijkheid om drie maal gratis mee te spelen. Heb je geen eigen boulesballen? Bij de club leen je ze tijdelijk. 

Meer informatie

Meer informatie en impressies staan op www.valkatties.nl. Voor meer info en/of aanmelding kun je bellen met tel. 06-26229790.

Afbeelding