“Het museum slaat een brug tussen historie en onze eigen tijd."
“Het museum slaat een brug tussen historie en onze eigen tijd." Foto: De Bastei

Basteicafé: ‘De architecten aan het woord’

Algemeen

NIJMEGEN - Architecten Marlène van Gessel en Marc van Roosmalen kregen begin 2011 van de gemeente Nijmegen de vraag om de Stratemakerstoren te ontwikkelen tot museum voor natuur en cultuurhistorie. In het Basteicafé donderdag 14 december van 20.00 tot 22.30 uur geven beide architecten een toelichting op het enerverende traject van ontwerp en uitvoering van dit museum. Entree 7,50 euro.

Tijdens de bouw zijn unieke archeologische sporen aan het licht gekomen. Door daarop in te spelen is een bijzonder gebouw ontstaan, waarin de natuurexposities worden omgeven door de cultuurhistorie van vele eeuwen. De architecten nemen je deze avond mee op hun opmerkelijke ontdekkingstocht, over De Bastei aan de Waal.

“Het resultaat van alle inspanningen is een intrigerende en harmonieuze combinatie van oud en nieuw en voegt daar onvergetelijke indrukken aan toe. Het museum is een totaalbeleving in tijd en ruimte. Als bezoeker daal je af naar een ongekende ondergrondse wereld, waar je oog in oog komt te staan met overblijfselen uit vele eeuwen. De natuur vanaf de oertijd tot heden wordt in deze unieke omgeving gepresenteerd. In zekere zin versmelt hier de natuur met wat de mens qua cultuurhistorie heeft achtergelaten”, aldus De Bastei.

“Het museum slaat een brug tussen historie en onze eigen tijd. De archeologische vondsten die tijdens de bouw zijn blootgelegd boden een nieuwe kans om dat bijzondere verhaal kracht bij te zetten en te laten zien hoe de oudste stad van Nederland al tweeduizend jaar reageert op haar levensader de Waal.”

Schrijf je van tevoren in via www.debastei.nl/basteicafe40. Let op: het aantal toegangsplaatsen is beperkt! 


Afbeelding