Sjanneke Boerland.
Sjanneke Boerland. Foto:

Nieuwe editie ‘De 24 uur van Nijmegen’

Algemeen

NIJMEGEN - Laat je verrassen en inspireren door ‘De 24 uur van Nijmegen’. Tijdens dit tweedaagse festival op zaterdag 16 en zondag 17 december geniet je in de héle Stadsschouwburg Nijmegen twaalf uur per dag van maar liefst 32 programmaonderdelen met bekende Nijmegenaren. 

Ook is er dit jaar ruimte voor aanstormend jong talent. Een uitgebreid programma, vol enthousiasme samengesteld door oprichter Sjanneke Boerland. Beleef twee dagen vol muziek, film, dans, kunst, eten, cabaret, zang, sport, literatuur en wetenschap. 

In 2019 won dansstudio-eigenaar Sjanneke Boerland de sleutel van Stadsschouwburg Nijmegen. Een prijs waarmee ze een dag lang de programmering van de Stadsschouwburg mocht vullen. Dat deed ze met succes. Ze pakte groots uit en maakte er een tweedaags festival van onder de naam ‘De 24 uur van Nijmegen’. Toen een vervolg op deze geslaagde editie ter sprake kwam waren zowel Stadsschouwburg als Boerland zelf direct enthousiast.

Diversiteit

De afgelopen maanden heeft Boerland hard gewerkt en heel wat telefoontjes gepleegd, waardoor er weer een fantastisch programma klaarstaat. Een kleine greep uit het programma bevestigt de diversiteit van dit tweedaagse festival. 

Zo zijn onder andere cabaretier Pieter Derks, actrice en schrijver Maaike Meijer (Toren C), hoofdredacteur van Vogue Yeliz Cicek, De Nieuwe Winkel-chef-kok Emile van der Staak, artiesten René le Blanc, Sieneke en zangeres Linde Schöne te zien. Ieder met een eigen programmaonderdeel, bijvoorbeeld een optreden, workshop, presentatie of Q&A.

Bezoekers kunnen tickets kopen voor losse programmaonderdelen. De prijs voor een ticket varieert van nul tot vijftien euro. Daarnaast zijn er passe-partouts voor het hele weekend (workshops uitgezonderd).

Dit jaar is er niet alleen een podium voor bekende Nijmegenaren, maar ook voor jong talent uit Nijmegen. Op zondagavond kun je in korte tijd kennis maken met uitzonderlijke talenten die aan het begin van iets groots staan. Kaartverkoop via www.sedv.nl/de24uurvannijmegen

Heb je een ticket voor een van de programmaonderdelen dan kun je op zaterdagavond gratis naar het dansfeest in de theaterzaal.