Bedrijventerrein Westkanaaldijk krijgt een razendsnel glasvezelnetwerk
Bedrijventerrein Westkanaaldijk krijgt een razendsnel glasvezelnetwerk Foto: Glaspoort

Glasvezel op bedrijventerrein Westkanaaldijk

Algemeen

NIJMEGEN - Bedrijventerrein Westkanaaldijk krijgt een razendsnel glasvezelnetwerk dankzij Glaspoort. In totaal wordt 14 kilometer gegraven en wordt 76 kilometer aan glasvezel uitgerold om 281 bedrijven te voorzien van een glasvezelaansluiting. 

“Dit betekent dat ondernemers in deze gebieden kunnen profiteren van snel en betrouwbaar internet, wat essentieel is voor hun dagelijkse bedrijfsvoering”, aldus Glaspoort. Begin 2024 wordt gestart met de aanleg. 

“Dit is goed nieuws voor de ondernemers in dit gebied, omdat zij binnenkort ook kunnen profiteren van de voordelen van glasvezelinternet. Glaspoort levert een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de gemeente Nijmegen door de aanleg van een glasvezelnetwerk. Dit stimuleert niet alleen de lokale economie, maar draagt ook bij aan de leefbaarheid en duurzaamheid van de gemeente.”

Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting in het bedrijfspand is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Indien ondernemers gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de bijna 30 serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op open netwerk van Glaspoort. Op www.glaspoort.nl staat een overzicht van alle serviceproviders. 

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Glaspoort gaat circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een glasvezelaansluiting.