Wethouder Jean-Paul Broeren (links) en Martin Wanschers, COO Glaspoort.
Wethouder Jean-Paul Broeren (links) en Martin Wanschers, COO Glaspoort. Foto: Glaspoort

Start aanleg glasvezel op Nijmeegse bedrijventerreinen

Algemeen

NIJMEGEN - Glaspoort gaat ruim 436 adressen op bedrijventerrein Lindenholt in Nijmegen aansluiten op glasvezel. Medio maart is het officiële startsein van de werkzaamheden gegeven. Deze zomer zijn alle adressen naar verwachting aangesloten op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. 

In totaal wordt er ruim 8000 meter gegraven en bijna 175 kilometer glasvezel uitgerold. Wethouder Jean-Paul Broeren van de gemeente Nijmegen: “Dit is het startpunt voor de komst van glasvezel op de Nijmeegse bedrijventerreinen, zodat straks iedereen toegang heeft tot snel internet. Dat is belangrijk voor de lokale ondernemers. Zij hebben goed internet nodig om te kunnen blijven werken.” 

Martin Wanschers, COO Glaspoort: ”Wij sluiten alle bedrijven aan die daar toestemming voor geven. Zij krijgen hiermee toegang tot razendsnel internet via de modernste technologie. De uitrol van glasvezel biedt toegang tot internet met een snelheid tot wel 1 Gbps, waardoor deze bedrijven kunnen profiteren van ongekende bandbreedte en connectiviteit.” 

De werkzaamheden van Glaspoort die nodig zijn om bedrijven aan te sluiten zijn kosteloos en brengen geen verplichtingen met zich mee. Ondernemers die gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort.

Er zijn inmiddels 20 zakelijke serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Vodafone Business, Digihero en Helden van Nu. Een volledig overzicht is te vinden op www.glaspoort.nl