Leestips uitwisselen tijdens de Open Boekenclub.
Leestips uitwisselen tijdens de Open Boekenclub. Foto: Marcel Krijgsman

Leesclubs en speeddates voor boekenfans

Algemeen

NIJMEGEN - Houd je van lezen en wil je graag met anderen over boeken praten? Kom dan dinsdag 20 februari om 14.00 uur naar Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen voor de Open Boekenclub. Liever zelf een leesclub beginnen? Bezoek dan op donderdagavond 22 februari de speeddate-avond ‘Lezer zoekt lezers’. 

De Open Boekenclub vindt één keer in de twee weken plaats op dinsdag van 14.00 tot 15.00 uur in de Nijmeegse stadsbieb. Je kunt meedoen wanneer je wilt. Alle data zijn te vinden op www.obgz.nl/agenda

Voor deze boekenclub hoef je je niet voor te bereiden. Je mag wel een boek meebrengen om daarover in de Open Boekenclub iets te vertellen. Heb je onlangs een boek gelezen dat veel indruk op je heeft gemaakt? Deel het met de andere deelnemers. Als er tijd over is, lees je samen een korte tekst om daarover vervolgens met elkaar in gesprek te gaan. 

Dit alles onder begeleiding van de Nijmeegse auteur en veellezer Max Hermens (1991). Zijn verhalenbundel ‘Toch zonken ze niet’ verscheen in 2019 bij Wintertuin Uitgeverij. Hij werkt momenteel aan zijn debuutroman.

‘Lezer zoekt lezers’

Voor enthousiaste lezers die graag zelf een leesclub willen beginnen, verzorgt Bibliotheek Gelderland Zuid op donderdagavond 22 januari een speeddate-avond in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. 

Tussen 19.00 en 21.00 uur kunnen leesliefhebbers met elkaar in gesprek. Ook krijgen de deelnemers tips over het opzetten van een literaire leeskring. Bestaande leeskringen die op zoek zijn naar nieuwe leden zijn ook welkom. Meedoen is gratis, wel even een gratis ticket reserveren via www.obgz.nl/agenda