Afbeelding

Avond vol herinneringen aan Nijmeegs bioscoopverleden

Algemeen

NIJMEGEN - Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis verzorgt samen met ‘Nimma in een Notendop’ vrijdag 8 maart een speciale avond over het Nijmeegs bioscoopvermaak. Publiek is welkom van 19.30 tot 21.00 uur.

Samen een filmpje pakken. Wie heeft daar nou geen fijne herinneringen aan? Nijmegen heeft een zeer rijke bioscoopgeschiedenis die teruggaat tot het jaar 1896! Onder de noemer ‘Nimma in een Notendop’ maakt Dirk-Wim muzikale beeldverhalen over Nijmegen. Omlijst met historisch beeldmateriaal bezingt hij de bioscoopherinneringen van Nijmegenaren door de jaren heen.   

Lezing

Als introductie op het nieuwe lied wordt een lezing gegeven door Anthony Livius. Hij is historicus en doet veel onderzoek naar de Nijmeegse bioscoopgeschiedenis. In vogelvlucht neemt hij de toeschouwer mee op tijdreis langs de eerste filmvertoningen op de kermis, de snelle toename van het aantal vaste bioscopen, de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog en hoe tijdens de wederopbouw het bioscoopbedrijf weer uit de as herrees.  

De avond is voor Huisvrienden gratis bij te wonen, anderen betalen 5 euro per persoon. Aanmelden kan via: www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl/events/muzikale-lezing-herinneringen-aan-het-nijmeegs-bioscoopverleden/

De Mariënburgkapel aan de Mariënburg 26 in Nijmegen is rolstoelvriendelijk ingericht.

Afbeelding