Toekomstige bewoners onthulden samen met bestuurders Esther Nelissen, Ronald Leushuis en wethouder Vergunst het doek met het nieuwbouwplan.
Toekomstige bewoners onthulden samen met bestuurders Esther Nelissen, Ronald Leushuis en wethouder Vergunst het doek met het nieuwbouwplan. Foto: William Moore

Talis en Driestroom starten met sloop-nieuwbouw Planetenstraat

Algemeen

NIJMEGEN - Talis en Driestroom trapten onlangs samen de sloop af van de voormalige dagbesteding ‘De Lange Vierhout’ aan de Planetenstraat in Nijmegen-West. Hier willen de woningcorporatie en Driestroom 50 studio’s voor beschermd wonen en een dagbesteding terugbouwen. 

De sloop werd officieel gestart door wethouder Vergunst, Talis-bestuurder Ronald Leushuis en Driestroom-bestuurder Esther Nelissen. Zij ‘oogsten’ gezamenlijk het eerste kozijn, zodat het weer kan worden ingezet in een bouwproject. Tijdens de sloop wordt gekeken door aannemer Giesbers Wijchen of er meer materialen hergebruikt kunnen worden. 

Beschermd wonen 

De huidige dagbesteding aan de Planetenstraat dateert uit de jaren 70 en is functioneel verouderd. “We kiezen ervoor om het gebouw te slopen en te vervangen door nieuwbouw. Zo kunnen we hier een combinatie aanbieden van beschermd wonen en zorg- en dagbesteding”, aldus Driestroom-bestuurder Esther Nelissen. 

Met de nieuwbouw wil de zorgorganisatie de Lange Vierhout transformeren naar een woonzorgcomplex met 50 studio’s en dagbesteding. Nelissen: “Zo kunnen we mensen met een ondersteuningsvraag  een comfortabele en toekomstbestendige omgeving bieden die past bij deze tijd.” 

Bouwen voor de zorg

Het bouwen voor de zorg is een maatschappelijke taak die past bij de woningcorporatie. Leushuis: “We zien dat onze partners in de zorg behoefte hebben aan woonvormen waar mensen samen en zelfstandig wonen. Zoals we hier ook willen realiseren.” 

Daarbij staat de maatschappelijk opgave van de corporatie altijd voorop. “We bieden onze doelgroepen een betaalbaar dak boven het hoofd. Waar mensen gezond en inclusief kunnen wonen, nu en in de toekomst.”

Driestroom, de eigenaar van het gebouw, koos voor een samenwerking met Talis. En dat is geen gekke keus. De afgelopen jaren werkten beide partijen al samen bij de vernieuwbouw van La Verna op Alverna. Als de vergunningen definitief zijn, kan Giesbers starten met de bouw van het woonzorgcomplex.