Gezellig samen dansen.
Gezellig samen dansen. Foto: Jimmy Israel

‘Dansen in De Ster’

Algemeen

LENT - In Voorzieningenhart De Ster in Lent heeft vrijdag 19 april een nieuw initiatief plaats: ‘Dansen in De Ster’. Een vrije dansavond voor alle wijkbewoners in Lent vanaf 25 jaar die zin hebben om te dansen. 

De dansavond is een bewonersinitiatief, ondersteund door het meemaakpodium van Lindenberg Cultuurhuis.

Lekker vrij dansen in de huiskamer van de wijk. Dat is wat ‘Dansen in De Ster’ gaat zijn. Het initiatief voor deze dansavond komt van Nilda en Stanley Celestijn, beiden in de 70 en nog volop actief op menig dansvloer. Al bijna 20 jaar woont het echtpaar in Lent en zij hebben de wijk zien groeien en ontwikkelen. Maar wat dansen betreft, gebeurt er volgens hen te weinig. “Dansen is gezond en het is, zeker als je ouder wordt, hartstikke belangrijk om te blijven bewegen. Bovendien word je er blij van, ik kan niet zonder!”, aldus Nilda.

Via Club Goud kwam het echtpaar bij het Doe-het-zelf Meemaakpodium van Lindenberg Cultuurhuis terecht. Samen is vervolgens deze maandelijkse dansavond voor en door de wijk ontwikkeld, met medewerking van het team van Voorzieningenhart De Ster. 

Muziek

DJ Rivka, die deze avond de plaatjes draait, woont ook in de buurt. “Ik ben een beginnend DJ en vind het een ontzettend leuk initiatief! Ook om op deze manier m’n eigen buurtbewoners op een andere manier te leren kennen.” De muziek die ze draait is divers: van de jaren ‘60 tot nu, met hier en daar een tropisch tintje.

‘Dansen in De Ster’ vrijdag 19 april van 20.00 tot 22.00 uur in Voorzieningenhart De Ster aan de Queenstraat 37b1 in Lent. De foyer van De Ster is die avond al eerder geopend. Entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom om de gemaakte kosten te dekken.