Afbeelding

Werkzaamheden aan spoor: geen treinen tussen Arnhem en Nijmegen

Algemeen

NIJMEGEN/ARNHEM - Van vrijdag 19 april tot en met zondag 21 april is er geen treinverkeer tussen Arnhem en Nijmegen. NS adviseert reizigers vanaf Nijmegen richting Utrecht via ‘s-Hertogenbosch te reizen. En zondag 21 april tussen 07.45 uur en 09.15 uur is er helemaal geen treinverkeer van en naar Nijmegen.

Van vrijdag 19 april tot en met zondag 21 april voert ProRail werkzaamheden uit tussen Arnhem en Nijmegen. Daardoor rijden er in die periode geen NS-treinen tussen Arnhem Centraal en Nijmegen. 

Zondagochtend 21 april is er tussen 07.45 uur en 09.15 uur helemaal geen treinverkeer mogelijk van en naar Nijmegen, vanwege eerder geplande werkzaamheden van ProRail bij ‘s-Hertogenbosch. Ook omreizen van Nijmegen via Station ‘s-Hertogenbosch is dan niet mogelijk. Ook het treinverkeer van Arriva wordt geraakt (Arnhem Centraal - Tiel).

Reisadvies 

Vanwege de werkzaamheden adviseert NS het volgende:

-Reizigers naar Utrecht kunnen omreizen via ’s-Hertogenbosch, met uitzondering van zondagochtend 21 april tussen 07.45 uur en 09.15 uur. Reizigers tussen Arnhem Centraal en Nijmegen wordt gevraagd om hun reis uit te stellen of een andere vorm van vervoer te kiezen. Voor noodzakelijke reizen zijn er beperkt bussen beschikbaar.

Beperkt aantal bussen beschikbaar 

Tussen Arnhem Centraal en Nijmegen zijn er beperkt NS-bussen beschikbaar doordat het om onverwacht ingelaste werkzaamheden gaat. Ook de eerder geplande werkzaamheden bij ’s-Hertogenbosch en de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC Nijmegen vragen om businzet wat de beschikbare capaciteit voor de ingelaste werkzaamheden beperkt. Tussen Nijmegen en Arnhem Centraal rijden alleen stopbussen.

NS vraagt reizigers tussen Arnhem en Nijmegen daarom alleen te reizen als het noodzakelijk is. Voor actuele reisinformatie kunnen reizigers terecht op www.ns.nl/reisinformatie/werkzaamheden.html

Vanaf vrijdag 19 april staat naar verwachting de actuele reisinformatie in de app. NS adviseert reizigers om op de dag van vertrek de reisplanner te checken in de NS-App of op ns.nl en vraagt hen rekening te houden met extra reistijd.

Werkzaamheden 

ProRail werkt tijdens deze periode op twee plaatsen. Op station Arnhem Zuid is het spoor opgehoogd. Uit een controle is gebleken dat er scheuren zitten in de blokken die daarvoor zijn gebruikt. Die moeten worden vervangen. Op dit moment passeren treinen met beperkte snelheid station Arnhem Zuid. Tegelijkertijd wordt een deel van de oude spoorbrug over de Waal gecontroleerd en waar nodig wordt er reparatiewerk uitgevoerd. Het gaat hier om onderhoudswerkzaamheden. Meer informatie over de werkzaamheden staan op www.prorail.nl.