Wethouders Cilia Daemen (geheel rechts ) en Erik Weijers (tweede van rechts) snijden de taart aan.
Wethouders Cilia Daemen (geheel rechts ) en Erik Weijers (tweede van rechts) snijden de taart aan. Foto:

Ontdek De Streek op Tafel: ‘Samen genieten van gezond, lokaal en duurzaam eten!’

Algemeen

NIJMEGEN - De nieuwe website van De Streek op Tafel is nu LIVE. Zondag 14 april was de feestelijke lancering van de nieuwe website, in aanwezigheid van wethouders Cilia Daemen (Gemeente Nijmegen) en Erik Weijers (Gemeente Berg en Dal). 

De website www.destreekoptafel.nl is dé plek waar vanuit jij wegwijs wordt gemaakt door het voedsellandschap van Rijk van Nijmegen. “Ontdek lokale boeren, makers, winkels en restaurants. Ga op pad met de smaakroutes, creëer jouw eetbare tuin, ontdek de leukste food activiteiten of stel je vragen over voedsel en stadslandbouw. Samen bouwen we aan een duurzaam voedsellandschap waarin lekker, gezond en lokaal eten centraal staat”, aldus De Streek op Tafel. 

De Streek op Tafel is een platform dat een netwerk van voedselinitiatieven, inwoners, organisaties en bedrijven samenbrengt die aan een ecologisch, economisch en sociaal voedsellandschap werken. “We bieden overzicht van wie, wat waar doet. We vergroten de zichtbaarheid van individuele initiatiefnemers, hun praktijken en producten. We verbinden de lokale voedselketen met de inwoners. We zijn een aanspreekpunt waar iedereen terecht kan voor vragen en ideeën over voedselinitiatieven.”

“Door te streven naar eerlijke prijzen, gezonde producten en natuurinclusieve landbouw bevorderen we korte voedselketens en biodiversiteit. We willen bewustwording creëren over de impact van onze voedselkeuzes op het landschap om ons heen. Voedsel is voor ons niet alleen een bron van voeding, maar ook een bron van sociale waarde, gezondheid, recreatie en welzijn! Wil je meedoen? Volg ons op www.destreekoptafel.nl, onze nieuwsbrief of via Instagram en LinkedIn.”

Recentelijk is ook stichting De Streek op Tafel opgericht, met als doel het bevorderen van een ecologisch, economisch en sociaal duurzaam voedsellandschap in de regio Nijmegen en omstreken. “Doe mee en laten we samen genieten van lekker, lokaal en duurzaam eten!”