Filmwandeling Off the Walls.
Filmwandeling Off the Walls. Foto: Go Short

Duik in de wereld van korte film tijdens Go Short

Evenement

NIJMEGEN - Go Short – International Short Filmfestival Nijmegen barst begin april weer los. In en om LUX en op diverse andere locaties in de stad kan het publiek van 3 t/m 7 april weer genieten van het beste dat korte film te bieden heeft. 

Iedereen is welkom om de verschillende filmblokken te bezoeken, waarin drie tot zes korte films worden vertoond. Kies bijvoorbeeld voor de Comedy Shorts, Oscar Shorts of één van de competitieblokken. 

Het is de missie van Go Short een klimaat te creëren waarin makers van korte films hun talenten optimaal kunnen tentoonstellen en ontwikkelen. Het is een plek waar filmmakers elkaar ontmoeten en hun verhalen kunnen vertellen in dialoog met publiek. Korte film dient zo als middel om publiek te informeren, verdieping te bieden en hen te ondersteunen bij het vormen van een brede blik in een steeds complexer wordende wereld. 

Van virtual reality tot maatschappelijk geëngageerde documentaires, en van vervreemdende animaties tot muziekvideo’s; op het festival is ruimte voor alles wat onder de 30 minuten is. Het festival heeft weer een prachtige selectie gemaakt van de beste korte films vanuit heel Europa. 

Naast het vertonen van de geselecteerde films, worden de Go Short awards uitgereikt aan het neusje van de zalm. Het gaat niet zómaar om een selectie, want de winnende films van Go Short maken vervolgens ook kans op een nominatie voor de BAFTA’s, Oscars en European Film Awards! 

Waterkwartier  

Go Short betrekt actief de Nijmeegse gemeenschap, met dit jaar speciale aandacht voor het Waterkwartier. Samen met de bewoners wordt er op 30 en 31 maart een gratis weekendprogramma samengesteld, inclusief filmactiviteiten voor ouderen. Het festival wordt daarnaast ook in deze wijk afgetrapt met de gratis filmwandeling Off The Walls, waarbij korte films op muren in de wijk worden geprojecteerd, begeleidt door verhalen van buurtbewoners. 

Kom jij een dagje, of zelfs het hele festival genieten van korte film? Tickets zijn verkrijgbaar op goshort.nl.