Afbeelding
Zaken

Hoe schenk je wijn als relatiegeschenk?

Zakelijk

Wijn wordt al eeuwen lang gegeven als geschenk. Het is een geschikt geschenk voor allerlei verschillende relaties, van professioneel tot romantisch. Dit komt door de grote populariteit van wijn en de vele opties die je hebt bij het kopen van wijn. Dit zorgt ervoor dat jouw wijngeschenk zo persoonlijk of onpersoonlijk kan zijn als jij maar wilt. Je zou denken dat wijn, zoals vrijwel alle dingen, in populariteit daalt na een tijdje in aanzien te zijn geweest. Toch staat wijn nog steeds bovenaan alle vlakken na eeuwen lang in omloop te zijn geweest. Dat betekent dat het ook als relatiegeschenk nog steeds een populaire keuze is. In dit artikel vind je een paar tips die je kunnen helpen bij het aanschaffen van de perfecte wijn om te kopen als cadeau. 

Maak het persoonlijk
Iedere volwassen kan wel naar de winkel gaan en de duurste wijn kopen die hun budget veroorlooft, maar toch is dit niet de beste manier van wijn kopen als geschenk. Wijn, zoals alle dranken, is erg persoonlijk. Zoek daarom uit wat de smaak is voor wie je de wijn koopt. Houdt degene van rood wijn, of juist van een wit wijntje? Je kan het nog een stap verder nemen door de wijn te baseren op iets wat alleen jullie twee delen. Zijn jullie naar een bepaalde regio in Frankrijk geweest samen op vakantie? Dan is het bijvoorbeeld een leuk idee om een wijn te kopen die afkomstig is uit die regio. De speciale boodschap die deze wijn dan heeft garandeert het een mooie plek voor in de wijnkast in de keuken.

Presentatie
Wijn wordt vaak mooi verpakken in de winkel waaruit je het koopt, vooral als je vertelt dat het een cadeau is. Toch kan je nog een stap verder gaan. Denk niet alleen aan hoe je het verpakt, maar ook aan hoe je het presenteert. Vooral als relatiegeschenk is de wijze waarop je je cadeau schenkt aan je partner heel belangrijk. Neem je partner mee naar een luxe diner met mooi uitzicht, en voor of na het eten geef je je cadeau aan hem of haar. Dit zal een veel sterkere impressie achterlaten op je partner. Daarnaast laat het zien dat je echt aandacht en tijd hebt gestoken in de dag, van het diner tot het geschenk.


Zal je partner het waarderen?
Hoe goed en/of duur de wijn die je wilt schenken aan je partner ook is, het zal niet goed ontvangen worden als je partner al meerdere soortgelijke wijnen heeft staan in de wijnbewaarkast. Dit gevaar treedt minder op bij hele unieke en specifieke wijnen die eerder genoemd zijn. Ook moet je je afvragen of je partner wel houdt van de type wijn die je wilt kopen. Hoe goed en mooi de boodschap achter de wijn is, het zal waarschijnlijk niet gewaardeerd worden als je partner bijvoorbeeld allergisch is voor dat type wijn. Zet jezelf dus echt even in de schoenen voor degene voor wie je de wijn koopt en bepaal of de wijn goed ontvangen zal worden!