Afbeelding
zaken

Een mooie vloer is de basis van je interieur

Zakelijk

Als je een kamer gaat inrichten, of dat nu je woonkamer is, je slaapkamer of een werkkamer op kantoor, dan kies je vaak als eerste de vloer. En dat is niet zo vreemd. De vloer is de basis van het interieur, want de vloer moet immers matchen met de meubels die in de kamer geplaatst gaan worden. Sterker nog, de vloer gaat vaak veel langer mee dan de meubels. Dus je kiest een vloer die ook past bij de bank of het bureau dat je nu nog niet hebt gekocht. Een vloer uitzoeken is dus iets waar je goed over na moet denken. Bekijk en vergelijk en kies de vloer die je mooi vindt, maar die ook praktisch is en past bij de toepassing van de desbetreffende kamer.

Een vloer die tegen een stootje kan

In een ruimte waar veel gebeurt, wil je een vloer die tegen een stootje kan. Als er een keer een glas limonade omvalt of als de kinderen met modderschoenen binnenstappen dan wil je dat snel en gemakkelijk kunnen opruimen. Dat geldt ook als het om een vloer gaat in een kantoor of praktijkruimte waar de hele dag door aanloop is. Dan kies je voor een mooie Arturo vloer, een gietvloer of een mooie cementgebonden vloer met beschermende, vuilafstotende laag. Die maak je schoon met een emmer water, eventueel met een mild schoonmaakmiddel. De stofzuiger kan hier uiteraard ook prima dienst doen.

Zelf je vloer leggen?

Een gietvloer kun je in principe prima zelf leggen. Online vind je talloze instructievideo’s waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je dat moet doen. Uiteraard moet je er wel rekening mee houden dat je de vloer daarna goed moet laten drogen. Voor de meeste vloeren van dit type geldt een droogtijd van 24 tot 48 uur. Het is dus het handigst als je de vloer plaatst of laat plaatsen als het huis of de bedrijfsruimte nog leeg is. Ook is het noodzakelijk om rekening te houden met de droogtijd van je vloer. Zorg er dus voor dat meubilair niet te vroeg wordt afgeleverd, dit kan je vloer onherstelbaar beschadigen. Je kunt een gietvloer of cementlook vloer prima combineren met vloerverwarming. Als er toch een nieuwe vloer komt, is dit misschien een geschikt moment om daarover na te denken.

Online een vloer bestellen

Een nieuwe vloer kun je prima online bestellen. De materialen worden bij je thuisbezorgd zodat je er direct mee aan de slag kunt. Je kunt natuurlijk ook meteen een afspraak maken om de vloer te laten plaatsen. Wil je ook vloerverwarming installeren of dit laten doen, dan moet je voor het plaatsen van de vloer minimaal een dag extra rekenen. Voor de vloerverwarming moeten sleuven worden gefreesd waar de slangen in worden gelegd. Hier overheen wordt vervolgens de nieuwe vloer geplaatst. Er wordt een uitsparing gemaakt in de vloer voor de installatie van de vloerverwarming zodat deze gemakkelijk bereikt kan worden als er een storing is. Wil je meer weten over mooie, tijdloze en duurzame vloeren? Kijk dan eens op https://arturocollection.com/nl/