Afbeelding
zaken

Tips om je thuiskantoor duurzamer te maken

Zakelijk

Heb je een eigen thuiskantoor in je woning? Als je het belangrijk vindt om rekening te houden met het milieu, is het goed om je thuiskantoor te verduurzamen. Niet alleen draag je dan je steentje bij aan een schoner klimaat, ook kan jou dit geld besparen. Maar hoe doe je dat, je thuiskantoor duurzamer maken? Wij helpen je op weg en sommen enkele tips op!

Installeer ledverlichting

Een van de beste manieren om je thuiskantoor te verduurzamen, is met ledverlichting. Als jouw thuiskantoor momenteel nog voorzien is van gloeilampen of halogeenlampen, is het slim om deze te vervangen door ledlampen. LED-verlichting verbruikt namelijk veel minder energie. En hoe minder energie je verbruikt in je kantoor, hoe beter dat is voor het milieu.

Ledlampen gaan ook veel langer mee ten opzichte van andere vormen van verlichting, wat ook een positief effect heeft op het klimaat. Kies voor dimbare ledlampen als je de verlichting in je thuiskantoor graag aanpast op de situatie. Zo beschik je altijd over het juiste licht, waardoor je productiever kunt werken.

Investeer in milieuvriendelijk meubilair

Een andere manier om je thuiskantoor duurzamer te maken, is investeren in milieuvriendelijk meubilair. Steeds meer merken spelen in op de duurzaamheidstrends en daarom komen er steeds meer milieuvriendelijke producten op de markt. Het kan zeker geen kwaad om hiernaar te zoeken.

Zulke producten zijn vaak op een duurzame manier geproduceerd of gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Als je een bureau, bureaustoel of kast koopt van zulke materialen, ben je duurzaam bezig. Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor tweedehands meubilair. Kies je hiervoor, dan verleng je de levensduur van een product. Dat is goed voor het milieu.

Gebruik energiezuinige apparatuur

Hoe minder energie je verbruikt, hoe beter dat voor het milieu is. Om minder energie te verbruiken, is het slim om energiezuinige apparatuur te gebruiken. Er komen al steeds meer van deze producten op de markt. Van een energiezuinige computer tot een printer die maar weinig energie verbruikt, je hebt opties genoeg. Als je nieuwe apparatuur nodig hebt, is het dus handig om te kijken naar milieuvriendelijke opties.

Werk papierloos

Wat ook een goede tip is om je kantoor te verduurzamen, is papierloos werken. Gebruik je minder papier, dan verklein je jouw ecologische voetafdruk. Het is vaak eenvoudig om documenten te digitaliseren, waardoor je niet te veel meer hoeft te printen.

Met deze tips lukt het jou om je thuiskantoor te verduurzamen. Je vermindert de impact op het milieu en bespaart hiermee ook nog eens geld op de lange termijn!