Afbeelding
zaken

Steeds meer bedrijven verkopen hun producten online

Zakelijk

Online shoppen heeft in een paar jaar tijd een enorme vlucht genomen. Het aantal online verkopen was al aan het toenemen toen in 2020 de corona pandemie uitbrak en er ook in Nederland meerdere lockdowns waren. Deze ontwikkeling zorgde ervoor dat nog meer mensen online gingen winkelen. Het ging dan niet alleen om toch al populaire producten zoals boeken en kleding, maar ook om de dagelijkse boodschappen en luxe artikelen. Het gemak van spullen thuis laten bezorgen zorgt soms ook voor ergernis, want er rijden soms wel erg veel bestelbussen van bezorgdiensten door de woonwijken en dat gaat niet altijd volgens de regels. Maar toch valt niet te ontkennen dat online verkopen zeer lucratief is voor bedrijven.

Een veilige webshop opzetten

Wil je als ondernemer een webwinkel beginnen dan moet je er in de eerste plaats voor zorgen dat je klanten er veilig kunnen shoppen. Ze moeten immers een online betaling regelen en hun privégegevens achterlaten voor de bezorging van hun bestelling. Die informatie mag niet in verkeerde handen vallen. Daarom is beveiliging van de data heel belangrijk. Laat je hierover indien nodig adviseren door een deskundig bedrijf. Zij kunnen je helpen je webwinkel veilig te maken.

Welke producten ga je aanbieden?

Voordat je de virtuele deuren van je webwinkel opent, moet je goed bepalen welke producten je gaat aanbieden. Bedenk dat je spullen op voorraad moet nemen als je snel wilt kunnen leveren. Vandaag besteld, morgen in huis is iets waar online shoppers inmiddels aardig aan gewend zijn geraakt. Als je dat niet kunt waarmaken is het verstandig om er ook geen reclame mee te maken. Dit kan leiden tot klachten en negatieve reviews. Pas ook op met dropshipping. Dit houdt in dat een klant bij jou iets bestelt, jij bestelt het vervolgens bij je leverancier en laat het rechtstreeks bij de klant bezorgen. Je bent dan afhankelijk van de levering door iemand anders. De kant zal uiteraard bij jou klagen als dit niet goed gaat.

Hoe bouw je een webshop?

Voor het bouwen van een webshop moet je over de nodige kennis beschikken. Uitbesteden is natuurlijk ook een optie. Je kunt hiervoor terecht bij CCV Shop. Zij kunnen je helpen met het opzetten van een webwinkel met alle producten die je wilt gaan verkopen. Voorzie ze van duidelijke productomschrijvingen en goede foto’s. De klant moet weten wat hij koopt. Als je webshop er verzorgd uitziet dan wekt dat vertrouwen en zal een klant eerder geneigd zijn een bestelling te plaatsen ook als hij of zij nooit eerder zaken met je heeft gedaan. Zorg ervoor dat de informatie in de webshop actueel is. Producten die uitverkocht zijn toch laten bestellen schiet immers niet op, dan moet je de klant achteraf teleurstellen. Ook de prijzen moeten kloppen, zonder dat de klant bij het afrekenen met extra kosten wordt geconfronteerd.