Afbeelding
zaken

Een mooie urn kopen voor dierbaren

Zakelijk

Het verliezen van een dierbare is emotioneel vaak zwaar. Een overlijden kan onverwachts komen, waardoor je overspoeld raakt door emoties, twijfels en zorgen. Je wilt immers een eervol en waardig vaarwel geven en ervoor zorgen dat jouw dierbare een fijne laatste ligplaats krijgt. Dit kan een graf zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om een crematie te doen. In dat geval zul je nog een extra keuze moeten maken tussen het uitstrooien van de as of het uitkiezen van een mooie urn. Er zijn veel opties waaruit je kunt kiezen; veel verschillende modellen en uitvoeringen die blijk geven van jouw eerbetoon aan jouw dierbare. Een beslissing die je niet snel even maakt. Vaak gaat hier nog een heel proces aan vooraf, waarbij het niet onwaarschijnlijk is dat eerst het overlijden deels een plek moet krijgen.

Soorten urnen

Urnen zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Een urn kopen doe je niet zomaar even snel. Het is belangrijk om hier rustig de tijd voor te nemen. Op een speciale manier kun je zo jouw dierbare alsnog dichtbij houden en eer betonen aan jullie band. Er zijn verschillende maten urnen, waardoor het verstandig is om advies hierover in te winnen. Om de volledige as van een persoon in te bewaren, zal de urn vaak een inhoud van 3 tot 4 liter nodig hebben. Wanneer je de as van een dierbaarhuisdier wilt bewaren, dan is een kleinere inhoud vaak voldoende. Er is keuze uit diverse modellen aan urnen en hierin komen steeds creatiever modellen voor. Toch zijn er ook genoeg urnen met een traditionele vorm beschikbaar, waarbij duidelijk zichtbaar is dat het om een urn gaat. Ook zijn er urnen die niet direct herkenbaar zijn en ook dit kan wenselijk zijn.

Een geschikte urn uitkiezen

Bij voordeligeashangers vind je een ruim aanbod aan stijlvolle urnen. Bovendien wordt er begripvol support geboden, nu je voor een grote, persoonlijke keuze staat. Het verlies van een dierbare laat een grote leegte achter en zorgt voor veel verandering. Je zult je moeten aanpassen aan een leven zonder deze dierbare. Ongeacht of dit een mens of dier is, een dierbare wordt gemist.  Het is fijn om een juist eerbetoon te bewijzen, door het uitkiezen van een passende urn. Deze moet goed bij het karakter van de dierbare passen, echter is jouw eigen persoonlijke smaak even zo belangrijk.  De urn krijgt immers vaak een speciaal plekje in het interieur van jouw woning. Qua vorm en kleur moet het jou ook aanspreken. Een blijvend aandenken aan een dierbare is belangrijk voor het verwerkingsproces. Het is dus van essentieel belang dat je hier rustig de tijd voor neemt. Het is dan fijn om keuze te hebben uit een ruim aanbod aan urnen, zodat je de urn kunt uitkiezen die het beste bij jou past.

Graveren van urnen

Menigeen droomt van een laatste rustplaats in de natuur. Echter is dit niet altijd realiseerbaar. Een mooie urn kan dan een prima alternatief zijn, waarbij je jouw dierbare bovendien dichtbij houdt. Vaak is het mogelijk om de urn te voorzien van een hoogwaardige gravure. Je kunt een urn van hoogwaardige kwaliteit persoonlijk maken door een gravure te plaatsen. Dit kan de naam van de dierbare zijn, of de geboorte- en overlijdensdatum. Door de urn persoonlijk te maken, heb je alles gedaan om jouw dierbare eer te betonen. Je kunt zelf aangeven welke gravure je wilt plaatsen, zodat de urn gelijk een stuk persoonlijker wordt en nog meer waarde krijgt.