Dirk-Wim in 't Hof.
Dirk-Wim in 't Hof. Foto: Teis Albers

Muzikale ode aan Nijmeegs danscafé de Swing

Algemeen

Nijmegen - De Nijmeegse muzikant Dirk-Wim in ‘t Hof schreef een eerbetoon aan café de Swing. Het lied, genaamd ‘Dansen in de Swing, is nu te zien en te horen op Youtube en op de facebook pagina van In ’t Hof en van Café de Swing.

Samen met Nijmeegse muzikanten uit die periode en met oud-werknemers van de Swing maakte In ’t Hof een muzikale ode aan dit café dat van 1983 tot 2000 een populaire dansplek was voor veel Nijmegenaren. Bij het lied is een film gemaakt met foto’s van de huisfotograaf van destijds: Jan van Teeffelen.

Gemêleerd publiek

Op 15 juli 1983 opende café de Swing haar deuren voor het Nijmeegse publiek. Tot medio 2000 was het café een populaire bestemming voor een gemêleerd publiek. Nog ieder jaar is er een druk bezochte reünie. En de Swing mag dan wel niet meer bestaan, de fanclub is nog steeds actief op Facebook. Daar zijn ook veel foto’s te vinden van Jan van Teeffelen die jarenlang de huisfotograaf was. En nu is er dus ook een muzikaal eerbetoon aan dit iconische Nijmeegse danscafé.

Vieze Herman

Dansen in de Swing is een van de liedjes uit de nieuwe voorstelling van In ’t Hof genaamd ‘Nimma in een Notendop’. In deze voorstelling wordt Nijmegen beschreven aan de hand van typisch Nijmeegse onderwerpen. De Romeinse geschiedenis en de Vierdaagse zijn bij iedereen wel bekend, maar welke personen en of gebeurtenissen mogen ook niet worden vergeten? De Piersonrellen of het Kaasgehakt van de Plak misschien? En wat is het mooiste Nijmeegse woord of plekje? En wie kent ‘vieze Herman’ nog; de uitbater van een beruchte cafetaria in Bottendaal in de jaren 90? Samen met het publiek gaat In ‘t Hof op zoek naar wat Nijmegen zo bijzonder maakt.

Het publiek bepaalt en beslist mee welke onderwerpen Nijmegen het beste typeren. Zo levert elke voorstelling een unieke kleine geschiedenis van Nijmegen op: Nimma in een notendop.

www.inthof.nl

https://www.youtube.com/watch?v=gYcFzm-2Za4