Sander Kobes (brouwmeester) Danny Smink (marketing en salesmanager Oersoep) Philip Arts (organisator verkiezing)
Sander Kobes (brouwmeester) Danny Smink (marketing en salesmanager Oersoep) Philip Arts (organisator verkiezing) Foto: Philip Arts

Oersoeps Sexy Motherbocker beste bokbier van Gelderland

Algemeen

Nijmegen - Oersoeps Sexy Motherbocker is verkozen tot het lekkerste bokbier van Gelderland.

Elf Gelderse brouwerijen dongen mee naar de prijs. De tegenstanders kwamen onder meer uit Arnhem, Winterswijk, Groesbeek, Groenlo, Elburg, Putten en Voorthuizen.

Bierliefhebbers konden online hun stem uitbrengen op de verschillende bieren. Daarvoor konden ze een Bok Box kopen en de bieren aan de hand van proefformulieren thuis beoordelen o.a. op uiterlijk, geur, smaak. In totaal werden er meer dan 2200 stemmen uitgebracht.

De Sexy Motherbocker is een Duitse Dobbelbock en daarmee een van de zwaardere bieren in de verkiezing. De vakjury stond voor de uitdaging om dit bier en de tien andere bieren te proeven. “De auto werd daarom thuisgelaten en als alternatief werd de fiets of het openbaar vervoer gekozen. Na ruim 2,5 uur zat het proeven erop”, aldus de jury.

De score van het publiek en de vakjury samen maakten dat Oersoep als winnaar uit de bus kwam.

Danny Smink marketing en salesmanager bij Oersoep is blij met de prijs: “We hebben het bier wat bijgesteld om de smaak nog beter te maken. Het is mooi dat dit beloond wordt met deze prijs!”