Afbeelding

Tuin achter wooncomplex wordt Wijktuin

Algemeen

Nijmegen - De tuin achter het recent verbouwde appartementencomplex Ubbergseveldweg 99 in Nijmegen wordt ingericht als Wijktuin. Onlangs stelde de gemeente Nijmegen hiervoor 4000 euro beschikbaar vanuit ‘Mijn wijkplan’. Via ‘Mijn wijkplan’ stimuleert de gemeente initiatieven van bewoners om de openbare ruimte te verfraaien.

Ubbergseveldweg 99 is een wooncomplex van Pluryn voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en jongeren met autisme. Het pand is onlangs grondig verbouwd. De bedoeling van de Wijktuin is een plek te creëren die voor iedereen toegankelijk is.

Met de aanleg van de tuin is eind juni een start gemaakt door 25 mensen van SV Utilities. Zij namen deel aan een teamdag, georganiseerd in samenwerking met het bureau Zinnige Zaken dat is gespecialiseerd in maatschappelijke bedrijfsuitjes. De groep werkte aan nieuwe plantenbakken en schilderde tuinbankjes. Ondertussen gingen bewoners, familieleden, medewerkers en genodigden (waaronder kinderen van de basisschool) aan de slag met het maken van een tweetal kunstwerken, onder leiding van kunstenaar Diederik Grootjans.

Voor het verder ontwikkelen van de Wijktuin zoekt Pluryn samenwerking met de wijk. De tuin krijgt plekjes om contact met elkaar te maken, om activiteiten te houden, maar ook om tot rust te komen. Tot de mogelijkheden behoren een kruidentuin, een beweegtuin en andere voorzieningen.