Nieuwe EP voor Nijmeegse indierockband INDIGO

do 7 okt 2021, 10:15 Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Er komt nieuwe muziek aan van de Nijmeegse indierockband INDIGO. De band maakt alternatieve muziek in de stijl van The National, Ben Howard en Editors, maar dan van Nederlandse bodem. Op vrijdag 15 oktober wordt de eerste single ‘Ocean Hours’ gereleased, die onderdeel is van hun aankomende EP ‘Meet Me At Dusk’, die in januari 2022 zal verschijnen. 

Voordat de pandemie uitbrak timmerde INDIGO flink aan de weg. Nadat het viertal in 2019 de Publieksprijs van De Roos van Nijmegen binnen had gesleept, bracht de band hun debuut EP ‘A View From Above’ uit. Deze presenteerden ze in een uitverkocht Merleyn. Nu zijn ze terug. Met een nieuwe single ‘Ocean Hours’.

INDIGO werd in 2018 opgericht door zanger Mart Megens en gitarist Frank de Groot. De twee ontmoetten elkaar op de Radboud Universiteit en al snel bleek er een muzikale klik te zijn. “Op de dag dat we elkaar een hand gaven gingen onze gesprekken binnen een uur al over Radiohead en Red Hot Chili Peppers”, vertelt Megens. INDIGO was geboren. Wat begon met het spelen van akoestische covers in cafés en restaurants als duo, groeide binnen een jaar met drummer Dion Triepels en bassist Loris Cornelissen uit tot uitverkochte zalen in zowel Merleyn als Doornroosje.

De plotselinge stilstand door corona bracht de twee studievrienden op ideeën. “Met zoveel tijd over wisten we dat het een uitgelezen kans was om nieuw materiaal te maken”, aldus De Groot. En dat deden ze. In een vakantiehuisje op de Veluwe. “De omgeving en rust was ideaal voor inspiratie.”

‘Ocean Hours’ is de eerste single van de aankomende EP, genaamd ‘Meet Me At Dusk’. “Voordat corona uitbrak woonde ik een tijdje in Lissabon. Daar heb ik een oude hobby opgepakt: surfen. Het gevoel dat je krijgt van de kracht van die golven is ongekend”, zegt Megens. “Een paar dagen na terugkomst in Nederland, tijdens de eerste lockdown, pakte ik een oude gitaar op en begon te spelen. De rif en tekst volgden redelijk snel.”

Zo is de single een ode aan het surfen geworden. Ocean Hours is vanaf 15 oktober te beluisteren op Spotify.

YouTube: www.youtube.com/channel/UC8G7HtvzwM7YsNyQsgljlPg