SP Nijmegen wil vooronderzoek nieuw skatepark

di 19 okt 2021, 08:53 Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Wat de SP Nijmegen betreft komt er een nieuw en groot skatepark in Nijmegen. De partij roept op om te onderzoeken hoeveel zo’n skatepark gaat kosten en wat daarvoor een geschikte locatie is. 

SP-raadslid Biljana Markovic: “Urban Sports winnen enorm aan populariteit. Als je door de stad loopt dan zie je op veel plekken kleine groepjes jongeren met skateboards, BMX’en en skates. De sporten zijn helemaal in, iets wat ik alleen maar kan toejuichen. Geef deze jongeren een plek waar ze met plezier kunnen sporten en elkaar kunnen ontmoeten.” 

Nijmegen kent een rijk aanbod aan buitensportactiviteiten, verdeeld over de stad zijn er ook kleine skateparken. “We willen één groot centraal gelegen park, een beetje zoals Zeeburgereiland in Amsterdam. Ik wil dat we jongeren én vertegenwoordigers van de Urban Sports vanaf het begin al gaan betrekken bij de ontwikkeling van zo’n nieuw park. Het moet echt van hen worden.” 

Het voorstel wordt woensdagavond samen met coalitiepartners ingediend in de gemeenteraad. De resultaten van het vooronderzoek worden in het voorjaar van 2022 gepubliceerd.