Dankzij leerlingen van het Mondial College fietsen basisschoolleerlingen van Kindcentrum TOON, basisschool de Wingerd en de Luithorst voorlopig weer veilig naar school.
Dankzij leerlingen van het Mondial College fietsen basisschoolleerlingen van Kindcentrum TOON, basisschool de Wingerd en de Luithorst voorlopig weer veilig naar school. Foto:

Fietsactie Mondial College

do 25 nov 2021, 12:08 Algemeen

NIJMEGEN - Fietsen zonder licht in het donker is levensgevaarlijk. Leerlingen van het Mondial College in Nijmegen controleerden daarom dinsdag 23 november de fietsverlichting én deugdelijkheid van fietsen bij drie omliggende basisscholen en wel Kindcentrum TOON, basisschool de Wingerd en de Luithorst.

“Op school leren we hoe we fietsen kunnen repareren, maar ook remmen en verlichting moeten controleren. Nu kunnen we het in praktijk brengen!”, aldus één van de leerlingen van het Mondial College. Ook leerlingen vanuit het profiel Economie en Ondernemen namen deel aan de actie. “Op het Mondial College bieden wij het praktijkprofiel Economie en Ondernemen aan. Wanneer je als leerling je eigen onderneming ambieert, is gastheerschap onontbeerlijk. Dit vertalen we tijdens de fietsactie naar de praktijk. Zo zijn we er alert op dat onze leerlingen niet met de handen in de zakken staan, op ooghoogte met de basisschoolleerlingen praten en een positieve houding hebben”, aldus Martijn Aalbers, docent E & O.