Manifestatie ‘van de zwijgende meerderheid’

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - “In maart 2020 hebben wij geapplaudisseerd om onze waardering voor de zorgmedewerkers hoorbaar en zichtbaar te maken want de schrik zat er bij iedereen goed in. Nu zijn we bijna twee jaar verder en is het stil geworden.”

“Een kleine groep twitteraars heeft in december het initiatief genomen om ‘de zwijgende meerderheid een stem te geven.’ Wij willen onze waardering laten blijken voor al die mensen die hard werken om ons uit deze pandemie te helpen, stilstaan bij alle overledenen en alle mensen die long-covid opgelopen hebben laten weten dat ze gezien worden”, aldus de initiatiefnemers. “Dat gaan we doen op zondag 23 januari van 14.00 tot uiterlijk 17.00 uur.” 

Belangstellenden kunnen zich nu aanmelden voor een manifestatie in Nijmegen (en Utrecht). “In beide steden staan we op het Stationsplein. Wij gaan die dag een ander geluid laten horen. Een positief geluid. Een vreedzaam geluid. Een vriendelijk geluid. Uiteraard hebben wij last van de pandemie, zetten we vraagtekens bij bepaalde maatregelen en doen wij het ook niet altijd goed. Wij zijn niet blij met de lockdown en daar gefrustreerd, verdrietig en bezorgd over. Wij zien echter de noodzaak en begrijpen het belang omdat wij vertrouwen hebben in de wetenschap. Dát geluid gaan we 23 januari laten horen.”

www.zwijgendemeerderheid.com