Afbeelding
Foto: Eric van Haalen
Fotoreportage

‘Podium aan de Waal’

Algemeen

NIJMEGEN - In januari deden Lindenberg Cultuurhuis, De Schoenfabriek en Hartje Nijmegen een oproep voor artiesten voor het nieuwe initiatief ‘Podium aan de Waal’: een openluchttheater op de Waalkade. 

Zo’n 1000 bezoekers van alle leeftijden hebben afgelopen zondag genoten van de aftrap van zomerse optredens tijdens ‘Podium aan de Waal’. Het in België gestationeerde gezelschap 15feet6 speelde de circusvoorstelling League & Legend. Hoge acrobatische sprongen werden afgewisseld met geinige dansjes en goede grappen. De heren uit Finland, Spanje en Groot-Brittannië speelden diverse sportwedstrijden na zoals tennis, rugby en snelwandelen – alles met een flinke knipoog. 

Alle andere zondagen varieert het programma van straattheater tot drumfanfares, koren, dansgroepen, klassieke muziekgroepen en woordkunstenaars. Zo betreedt zondag 8 mei Drumfanfare Sint Michael het Podium aan de Waal. Zondag 15 mei staat het Vlaamse straattheatergezelschap Pikz Palace op het Podium met Het Zwanenmeer – de balletklassieker maar dan in een heel eigen variant. Zondag 22 mei staat in het teken van Lindyhop: een swingende dansvorm gebaseerd op jazzdans, tapdansen en de charleston.  

Het Podium wordt zondag 5 juni overgenomen door de Hillsback Brassband. Op zondag 12 juni sluit het Podium aan bij Nijmegen Klinkt met een korendag. 

Op zondag 3 juli staan straatclown en ‘anti-comedian’ Anthony Livingspace op de planken en theater KamaK (een inclusief theatergezelschap) met hun grote hondenshow Woef. 

Op zondag 28 augustus is er op de laatste Podium aan de Waal een bijzonder project te zien: het projectorkest NFM waarbij enkele tientallen muzikanten van verschillende orkesten uit Nijmegen en omgeving samenkomen, om na één dag repeteren samen op te treden. 

Het nieuwe ‘Podium aan de Waal’ is ontstaan vanuit de wens om de Nijmeegse binnenstad nóg aantrekkelijker en bruisender te maken. Hartje Nijmegen – een initiatief en onderdeel van de gemeente Nijmegen – maakt zich hier sterk voor. Het doel is om de inwoners van Nijmegen te verrassen, verbinden en verblijden met een innovatief programma. Met ‘Podium aan de Waal’ wordt de samenwerking met de stad actief opgezocht door niet alleen professionele acts te programmeren, maar juist ook amateurs en amateurgezelschappen uit de regio de kans te geven om het podium te betreden. 

‘Podium aan de Waal’ vindt iedere zondag van mei tot en met augustus (m.u.v. de zondagen rondom de Vierdaagsefeesten) plaats in het Amfitheater op de Waalkade (ter hoogte van de Lindenberghaven) en is gratis toegankelijk voor iedereen. 

Het programma is te zien op de website van de Lindenberg: www.delindenberg.com/podium-aan-de-waal-2022 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding