Gezellig shoppen.
Gezellig shoppen. Foto: Duncan de Fey

NYMA makersmarkt

Algemeen

NIJMEGEN - Op het terrein van NYMA is zondag 15 mei van 11.00 tot 17.00 uur de 3e editie van NYMA makersmarkt. Vrij entree.

Op het Waalplein - tussen Strandbar Stek en NYMA makersplaats in -  tonen en verkopen smaakmakers, vakvrouwen, ambachtsmannen en kunstenaars uit regio Nijmegen hun handgemaakte werk. Van keramiek tot fotografie, houtbewerking tot mode en accessoires. Van interieur tot grafisch ontwerp en food. 

NYMA makersmarkt presenteert de rijke Nijmeegse makerscultuur. Vorig jaar was de aftrap nog op het Honigcomplex maar met het gedeeltelijk sluiten van deze plek dient vanaf nu het NYMA-terrein als decor. Deze hotspot in spé is nog volop in ontwikkeling. Dit gezellige maker-event met ambacht en design brengt al flink wat leven in de brouwerij! 

Behalve shoppen van duurzame, handgemaakte kwaliteitsproducten en het opdoen van inspiratie, kunnen bezoekers ook zelf aan de slag. Er zijn doorlopend gratis en betaalde workshops voor jong en oud. Maak je eigen bellenblaas figuur bij De Jonge Onderzoekers, ontwerp een armband van kleurrijke kralen en natuursteen of bedruk zelf een NYMA cap van het label NYMA Clothing. 

NYMA-terrein bruist

Niet alleen creatieve makers in vele maten en soorten, ook verschillende NYMA ondernemers zijn zondag 15 mei van de partij! Strandbar Stek opent haar gezellige terras aan de Waal, skatepark Waalhalla rolt een skimboard-baan uit en organiseert graffiti workshops en Vasim Circus Space begeleidt doorlopend circusactiviteiten. Bij NYMA Outdoor Gym kun je die dag (ook met kinderen) lekker buitenspelen en trainen. 

Benieuwd naar alle plannen en ontwikkelingen van NYMA makersplaats? Sluit dan ‘s middags aan bij een rondleiding over de bouwplaats met één van de bevlogen initiatiefnemers.

Meer info: www.nymamakersmarkt.nl. Volg NYMA makersmarkt via Facebook en Instagram.