Storytelling in de Thiemeloods.
Storytelling in de Thiemeloods. Foto: organisatie
Foto’s

Terugblik op Storytelling Festival Nijmegen

Algemeen

NIJMEGEN - Afgelopen weekend vond het allereerste Storytelling Festival Nijmegen plaats. Een samenwerking tussen de Thiemeloods, Storytelling Centre Amsterdam en Meneer Otis. De volgende editie staat gepland van vrijdag 16 tot en met zondag 18 december. 

Het programma bestond uit een serie bijzondere persoonlijke voostellingen. In ‘Het waarom beantwoord’ deed Mathieu Wijdeven verwoede pogingen om zijn voorvader G.G.T. Rustwijk opnieuw tot leven te wekken. In de muzikale voorstelling ‘Manhood’ hoorden we het verhaal van Sandro Lima die in een harde mannenwereld op zoek gaat naar zijn eigen vrijheid. Meesterverteller Raphael Rodan verzorgde een introductie workshop Storytelling en nam ons in ‘The Donkey’s Jaw’, samen met singer-songwriter Erik Sjøholm, mee naar zijn jeugd in Israël. 

Het festival werd afgesloten met ‘Four Weddings and an Iranian Funeral’ waarin Nasim vertelt over de verborgen verhalen vanuit de Iraanse gay community en ook over zijn eigen persoonlijke reis.

Met de doorlopende expositie ‘De Mensen uit Nijmegen’ werd de bezoeker meegenomen achter de portretten die dagelijks op de populaire Facebookpagina verschijnen. 

Naast een selectie uit de enorme collectie beelden en verhalen uit de afgelopen jaren, waren er ook nieuwe portretten en persoonlijke verhalen te zien.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding