Yoga beoefenen op een supboard: vallen en opstaan.
Yoga beoefenen op een supboard: vallen en opstaan.

Wonderlijke activiteiten in Museumpark Orientalis

Algemeen

HEILIG LANDSTICHTING - Museumpark Orientalis slaat nieuwe wegen in. En dit wordt steeds meer zichtbaar: het museumpark organiseert een reeks verrassende activiteiten. Zo staan er de komende weken dauwtrappen, sup&yoga, lezingen, museumwandelingen en concerten op het dak van de Heilig Hart Basiliek op het programma.

In Museumpark Orientalis zijn momenteel twee tentoonstellingen te zien binnen het overkoepelende thema Vallen en Opstaan. Op donderdagavond 19 mei vertelt prof. dr. Herwi Rikhof - pastor in de Cenakelkerk – in breed perspectief over de symboliek binnen dit thema, specifiek rondom de Kruisweg. 

Op Hemelvaartsdag 26 mei gaat de poort van het naastgelegen Begraafpark al om 06.00 uur open voor vroege vogels die – onder begeleiding van het museum - willen dauwtrappen. Later op de ochtend is het mogelijk om yoga te beoefenen op een supboard op het meer voor het Arabisch dorp. Een bijzondere setting, zeker omdat het park dan nog gesloten is voor overig publiek.

In het Pinkersterweekend verzorgt het museumpark wandelingen door het museum, is er kindertheater, live-muziek en een roofvogelpagode. Op 16, 18 en 21 juni staan er ook nog concerten op het programma. Deelnemers aan de internationale masterclasses van Camerata de’Bardi verzorgen concerten op het dak van de Heilig Hart Basiliek en andere bijzondere locaties op het museumpark.

Meer informatie en aanmelden via www.museumparkorientalis.nl/programma 

Museumpark Orientalis is t/m 6 juni dagelijks vanaf 11.00 uur geopend voor regulier bezoek, met uitzondering van maandagen. Voor groepen (minimaal 30 personen) en scholen is het park het hele jaar open.