Gezellige drukte in de binnenstad.
Gezellige drukte in de binnenstad.

Zes nieuwe podia op de Vierdaagsefeesten

Algemeen

NIJMEGEN - Tijdens de Vierdaagsefeesten van 16 t/m 22 juli verandert het centrum van Nijmegen in één groot festivalterrein, met ruim 40 podia in de stad, in het park, aan de kade en op het strand. Tijdens editie 2022 zijn er zes nieuwe podia.

De meeste organisatoren keren na drie jaar weer terug, maar op een aantal locaties vind je nieuwe podia. Het Kronenburgerpark, het Waalpark (bij het Bloemenwapen), Kelfkensbos, de Bloemerstraat en de In de Betouwstraat krijgen een nieuwe invulling. Op de Ganzenheuvel (kruising tussen de Hezelstraat en Houtstraat) verschijnt dit jaar voor het eerst een podium. Met deze nieuwe samenwerkingen zal de bezoeker zeven dagen lang voorzien zijn van een fijne, diverse programmering en bovenal een geweldige sfeer, aldus de organisatie.

Kronenburgerpark

In het Kronenburgerpark kon je de afgelopen 7 edities genieten van Otis Park. Je vindt de jazzprogrammering van Otis deze zomer terug op diverse andere locaties in de stad, maar het Kronenburgerpark wordt nu het terrein van Hubert in samenwerking met Subcultuur, PAAK en Bijsmaak. Zij presenteren een prachtig elektronisch (live)programma, toffe acts en dj’s op één van de mooiste locaties van de stad.

Waalpark

Het Waalpark was de afgelopen 14 edities het terrein van Hennes Latin Stage. Nu breidt het naastgelegen Valkhof Festival uit met een nieuw podium, genaamd ‘Bloem’. Met deze aanwinst bij het bloemenwapen verbreedt het spectrum van dit ontdekkingsfestival nog meer richting jazz, soul, funk en muziek uit alle uithoeken van de wereld. Hiervoor werkt het Valkhof Festival onder meer samen met Otis, Music Meeting en Baobob en keert er ook een vleug latin terug in het park.

Kelfkensbos

Op Kelfkensbos vond je in 2019 nog Zomerbar 024. Nu strijken hier de makers van Smaakmarkt Labyrinth neer met een tweede concept: Kelfkensbos Festival. Het plein wordt omgetoverd tot the place to be waar jong en oud samen dansen op tijdloze popklassiekers.

In de Betouwstraat

De In de Betouwstraat wordt dit jaar door café Groots omgetoverd tot het Villa Groots Plein. Van pianobar-pianisten tot feest-dj’s, hier vind je gezelligheid en feest: pop, rock of Nederlandstalig.

Bloemerstraat

Nieuw dit jaar is een podium in de Bloemerstraat, waarvoor PAAK, De Bloemerbar, Terra Rossa en Café de Gezelligheid de handen ineenslaan. In de Bloemerstraat tref je twee podia met diverse programma’s voor een gezonde balans tussen gezelligheid en ontspanning. Op één dag kan het programma zomaar afwisselen tussen disco & house DJ’s, singer-songwriters én oude bekenden met een Nederlandstalig repertoire.

Ganzenheuvel

Op de Ganzenheuvel verschijnt een nieuw podium. Voor de deur van en georganiseerd door Nibbles, Holt en De Heerlijckheid wordt een oase van rust gecreëerd. Op de Ganzenheuvel vertonen lokale artiesten hun kunsten in een semi-akoestische setting.

Nieuwe samenwerkingen

De Stichting Vierdaagsefeesten is blij met de invulling van deze nieuwe locaties. Directeur-bestuurder Joris Bouwmeister: “We zijn verheugd dat er zoveel nieuwe samenwerkingen zijn ontstaan bij het invullen van deze nieuwe podia. Of het nu gaat om ondernemers uit de straat die elkaar vinden of culturele instellingen, evenementorganisatoren en feestconcepten die samenwerken, we geloven in kruisbestuivingen om het beste van wat Nijmegen te bieden heeft te laten zien.”

Doordat ieder z’n specifieke kennis inzet vind je op de Vierdaagsefeesten de breedste programmering die er maar mogelijk is. Van feestmuziek tot pop, van klassiek tot urban en van jazz tot levenslied. Grote namen, aanstormend talent uit binnen- en buitenland, coverbands, maar ook theater, dans, workshops en lezingen. 

www.vierdaagsefeesten.nl

Afbeelding