Leerlingen van groep 8 overleggen over het programma.
Leerlingen van groep 8 overleggen over het programma.

Hatert in beweging met basisschool De Klumpert

Algemeen

NIJMEGEN - Groep 8 van basisschool De Klumpert verzorgt maandag 23 mei een sportieve buurtmiddag op het Cruijff Court in Hatert. Deze middag is van 13.00 tot 15.00 uur. 

Er zijn actieve spelletjes, waaronder een estafette, waarbij gezond eten en drinken gepromoot worden. Ter afsluiting hebben de kinderen nog een spannende onthulling met een bijzondere boodschap. De hele buurt is welkom om te komen kijken én mee te doen! 

Basisschool De Klumpert doet mee aan een project van stichting Move. Move koppelt kinderen die minder voorsprong hebben dan hun leeftijdsgenoten aan studenten. Samen komen zij in actie voor hun omgeving, zodat de kinderen hun talenten ontdekken en ervaren welke impact zij kunnen hebben op hun eigen leefomgeving. Dit jaar koos groep 8 van De Klumpert het thema ‘bewegen en gezondheid’. Samen met een vijftal studenten zijn zij aan de slag gegaan om dit thema toe te passen op hun eigen wijk Hatert.

De kinderen zijn vol enthousiasme in het project gedoken en hebben met buurtbewoners gesproken over ‘bewegen en gezondheid’ in Hatert. Hieruit volgde dat ze graag iets actiefs wilden organiseren, waarbij de buurt betrokken wordt.