Dag 3: van Groesbeek naar Berg en Dal.
Dag 3: van Groesbeek naar Berg en Dal. Foto: Hetty van Oijen

Gezocht: Bedden voor wandelaars Vierdaagse

Algemeen

NIJMEGEN - Juli belooft een topmaand te worden voor hotels, bed & breakfasts, campings en Airbnb’s in Nijmegen en daarbuiten. Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse zijn alle accommodaties zo goed als volgeboekt. Helaas zijn nog niet alle wandelaars voorzien van een slaapplek. Vierdaagsebed.nl zoekt gastvrije Nijmegenaren die een bed te huur hebben voor deze wandelaars.

In de stad Nijmegen en de nabije omgeving is geen slaapplek meer te krijgen. Online boekingsplatformen verwijzen in de week van de Vierdaagse inmiddels naar alternatieven in Arnhem, Boxmeer en Wageningen als dichtstbijzijnde overnachtingslocaties. Voor wandelaars die nog geen bed hebben weten te bemachtigen is dit op zijn minst onhandig.

Tijd dringt

Met nog zo’n twee maanden op de teller tot de start van de Vierdaagse begint de tijd te dringen. En dus wordt alles op alles gezet om voor de wandelaars een geschikte slaapplek te vinden. 

“We willen de wandelaars straks niet teleurstellen. We zijn volop bezig met het benaderen van oud gastgezinnen en het motiveren van huidige gastgezinnen om buurtgenoten te enthousiasmeren. Er druppelen nog dagelijks aanmeldingen van gastgezinnen binnen maar het loopt niet storm”, aldus woordvoerder Silvijn van Pinxteren van Vierdaagsebed.nl.

Urgentie groter dan ooit

Volgens hem is het niet gek dat er juist dit jaar meer vraag is naar slaapplekken: “Er zijn pop-up campings opgeheven, zoals de 4-daagse camping op het sportpark Vossendijk/Winkelsteeg.”

“En er zullen veel mensen zijn die op dit moment huisvestiging geven aan Oekraïners. Dat maakt de urgentie voor het vinden van gastgezinnen voor de Vierdaagse wandelaars groter.”

Ruime vergoeding

De vergoeding voor het gastgezin bedraagt 36,75 euro per persoon per nacht, op basis van overnachting met ontbijt. Voor volledig pension (met lunch en warme avondmaaltijd) bedraagt de vergoeding 50,75 euro per persoon per nacht.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via vierdaagsebed.nl of contact opnemen met VVV Rijk van Nijmegen. Dat kan per mail via info@vierdaagsebed.nl of telefonisch via tel. 088-3660200 (dinsdag t/m zaterdag tussen 10.00 -17.00 uur).