Dar haalt terrastegels op als deze plaats maken voor groen. (Foto: David van Haren).
Dar haalt terrastegels op als deze plaats maken voor groen. (Foto: David van Haren). Foto: David van Haren

Tuinadviesweken en tegelophaaldagen

Algemeen

NIJMEGEN - Het voorjaar is een goed moment om aan de slag te gaan in de tuin. Meld je daarom nog deze maand aan voor een gratis tuinadvies. 

En woon je in de wijk Sint Anna, Hatertse Hei, Grootstal of Hatert en vervang jij de tegels in je tuin door GROEN? Dar haalt de stenen vrijdag 10, zaterdag 11 of zaterdag 18 juni gratis bij je op. “Zo werken we samen aan een groene stad. En helpen we Nijmegen naar de overwinning bij het NK Tegelwippen!”

Wil je meer vogels en vlinders in je tuin? Of vind je het belangrijk dat je tuin ‘s zomers minder heet is en na een hoosbui minder nat? Of lijkt het je gewoon gezelliger, een tuin met bomen, struiken en planten in plaats van steen? Hoe dan ook: kijk eens goed in je tuin waar je tegels kunt vervangen door groen”, aldus Operatie Steenbreek en Dar.

Tuinadvies

Heb je daar wat hulp bij nodig? Schakel dan de hulp in van de Steenbreek-tuinadviseurs. Dat kan nog deze maand of van 19 t/m 30 september tijdens de gratis tuinadviesweken. Voorwaarde is dat minimaal 60 procent van de tuin groen wordt. Een aanmeldformulier én de voorwaarden kun je aanvragen via netwerk.steenbreek@debastei.nl.

Aanmelden

Na een geslaagde proef in 2021 organiseren Dar NV en Operatie Steenbreek weer gratis tegelophaaldagen. Woon je in Sint Anna, Hatertse Hei, Grootstal of Hatert en vervang je de tegels in je tuin door groen? Dan kun je je aanmelden voor de gratis tegelophaaldagen op 10, 11 en 18 juni. Dar helpt je op weg met compost die gemaakt is van ingezameld groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval). 

Aanmelden kan tot en met 30 mei via www.dar.nl/steenbreek. Te laat om aan te melden? Mail dan naar netwerk.steenbreek@debastei.nl voor de reguliere tegeltaxi van Operatie Steenbreek.

NK Tegelwippen 

In het najaar zijn er twee tegelophaaldagen in de wijken Heseveld, Waterkwartier, Willemskwartier en Wolfskuil. De opbrengst van de tegelophaaldagen en de tegeltaxi telt mee voor het NK Tegelwippen. En natuurlijk voor een groene stad!

Voor meer informatie kijk op website www.steenbreeknijmegen.nl of nk-tegelwippen.nl

Tuinadvies.