Afbeelding
Foto:

Nijmeegse wooncoalitie vraagt aandacht voor huisvestingsprobleem buitenlandse studenten

Algemeen

NIJMEGEN - De Nijmeegse wooncoalitie heeft krijtspray acties uitgevoerd bij gebouwen van de gemeente Nijmegen, de HAN en de Universiteit. Voor de deuren van deze instanties zijn kreten neergezet als: ‘short stay contracts only postpone homelesness’. 

“Dit omdat er vanuit deze instanties nog steeds niks wordt gedaan aan de huisvestingsproblemen van internationale studenten. Om deze reden hebben wij besloten de gemeente, HAN en Universiteit er even aan te herinneren dat het nog lang niet goed gesteld is met de huisvesting van de internationale studenten in Nijmegen, en dat zij alle drie een rol spelen in deze situatie.”

“Wij hopen met deze actie meer aandacht te geven aan dit probleem en de mensen binnen deze instanties aan te moedigen iets aan dit probleem te doen. Er moet namelijk snel noodhuisvesting worden gerealiseerd aangezien er in de komende weken grote hoeveelheden internationale studenten dakloos dreigen te worden en dan bij vrienden op de bank moeten slapen of terug naar huis moeten en niet verder kunnen met hun studie. Wij hopen dat de actie effect heeft, maar zijn niet bang om verdere actie te ondernemen als er niks veranderd.”

Meld je aan als host van het couch-surfing network via: https://forms.gle/yq1y6wE9BWgACMkf6

Afbeelding
Afbeelding